Gå til sidens hovedinnhold

Ekspert med tirade mot Fred: - Han er problemet

Fotballekspert Mark Ogden skjønner ikke hvorfor Fred får spille så mange kamper for Manchester United.

Manchester United har i manges øyne hatt en bra overgangsvindu og fått hentet inn viktige forsterkninger.

Både Jadon Sancho og Raphael Varane ble relativt tidlig klare for rødtrøyene, før klubben sjokkerte med å hente Cristiano Ronaldo kort tid før vinduet stengte.

Dermed kan Ole Gunnar Solskjær stille med et mer slagkraftig mannskap denne sesongen enn han har kunne gjort tidligere. Samtidig må nordmannen finne ut hvordan han skal få plass til alle stjernespillerne i startelleveren.

Les også: Tidligere PL-spiller hyller Ronaldo: - Han er en vits

- Jeg synes problemet er Fred

Dette ble et tema i ESPN sitt fotballstudio, hvor mye av debatten gikk ut på hvordan Manchester United skal sette sammen midtbanen denne sesongen.

I Uniteds to første kamper denne sesongen startet rødtrøyene med to sentrale midtbanespillere, med henholdsvis Fred og McTominay og Fred og Matic, hvor Pogba spilte i en slags kantrolle i begge kampene.

Et av spørsmålene fotballekspert Mark Ogden måtte svare på, var om det ikke er bedre å bruke Pogba som én av de sentrale midtbanespillerne, sammen med for eksempel Fred, som har startet alle Uniteds kamper i innledningen av sesongen.

Ogden synes ikke det er en god idé, siden han synes Fred skaper problemer for midtbanen til Manchester United.

Les også: Britiske medier: - Mercedes har bestemt seg for ny Formel 1-fører

- Jeg synes problemet er Fred. Når Pogba må spille med Fred må Pogba spille sitt eget spill. Hvis han spiller med Matic, som er mer erfaren, gir han Pogba mer sikkerhet. Men med Fred får man inntrykket av at Pogba må rette opp feilene til Fred, sier Ogden til ESPN.

Fred ble hentet til Manchester United fra Shakhtar Donetsk sommeren 2018, og har de to siste sesongene vært relativt fast i startelleveren til Solskjær. Dette har det vært delte meninger om.

Ogden er en av de som ikke er fan av 28-åringen, og fortsatte med en tirade mot Fred, som han mener ikke duger til å spille på midtbanen til Manchester United.

- Fred spiller mange kamper, men han kan ikke takle, han kan ikke slå pasninger, han kan ikke løpe, han kan ikke score mål, han er ikke kreativ. Så jeg vet ikke hva han gjør. Han skaper en form for panikk, mener Ogden.

- Vil gjøre en stor forskjell

Et annet spørsmål Ogden svarte på, var om det er mulig for United å spille med bare én defensiv midtbanespiller denne sesongen, i motsetning til to.

Les også: Hevder Tottenham er skuffet og vil ta affære mot Lo Celso og Romero

Med stjernestopper Varane inn dørene på Old Trafford, mener Ogden det kan være mulig.

- Ja, fordi dette året har United en bedre midtstopper i Varane. Varane og Maguire vil være et bedre par enn Maguire og Lindelöf eller Maguire og Bailly, sier han.

Ogden mener det er forsvarlig for United å ta mer risiko defensivt, nå som de kan spille med Varene og Maguire i midtforsvaret.

- Med Varane og Maguire vil United få en ekstra stabilitet bak midtbanen. Det vil gjøre en forskjell, så jeg tror United kan spille med bare én defensiv midtbanespiller, spesielt på hjemmebane. Det vil være kamper på bortebane hvor de blir nødt til å tenke annerledes, men Varane vil gjøre en stor forskjell defensivt, avslutter Ogden.

Hvordan Solskjær velger å stille opp laget sitt nå som alle stjernene er på plass får vi kanskje svaret på i Uniteds neste kamp.

På lørdag møter rødtrøyene Newcastle hjemme på Old Trafford, og det er ventet at Ronaldo får sin redebut for Manchester United da. Kampen starter klokken 16.00.