Søndag skal Sandviken og Vålerenga kjempe om edelt metall på Ullevaal Stadion, da cupfinalen står for tur.

Førstnevnte har hatt en fantastisk sesong, og har stø kurs mot seriegull og kan med seier på Ullevaal vinne «The Double»

Regjerende seriemester Vålerenga har derimot hatt en trøblete sesong, og står i fare for å ende utenfor topp tre i årets Toppserie. NRK-ekspert Carl Erik Torp mener derfor at cupfinalen vil være med på å definere årets sesong.

- En seier i cupfinalen vil på mange møter redde stumpene i en veldig svak sesong for Vålerenga, forteller han til Nettavisen.

Les også: Hylles etter prestisjenominasjon: - Få i verden kan matche nivået

Kritisk

Torp peker på at klubben har investert i mange gode spillere, men har slitt med å få de til å fungere sammen.

- De har levert veldig svakt etter de forventningene man hadde før sesongen, ettersom de har hentet flere gode spillere. Det vil være en skalp hvis de skulle slå Sandviken, ut ifra hva begge lag har vist i år, sier han.

Og fortsetter:

- Vålerenga har ikke tatt noen steg i år, og har slitt med å få enkeltspillere til å fungere sammen. Det er lite selvtillit i laget nå, så de må absolutt finne ut av litt ting før kommende sesong.

Les også: Uten venstreback stopper Norge

- De har jo uttalt et mål om å være Nordens beste klubb om fire år, er det mulig?

- Ja, det er klart det er mulig, men det er det jo for andre og. Det er jo et langt tidsperspektiv, så de har god tid på seg. Nå bygger de klubb og har signert mange spillere, men det er jo begrenset hvor lenge de kan holde på hvis resultatene fortsetter slik.

- Imponerende

På den andre siden av skalaen finner man derimot søndagens motstander Sandviken, som nærmest ikke har tråkket feil denne sesongen. Bergenserne har fortsatt til gode å tape en kamp i Toppserien, og har produsert fram flere landslagsspillere for Norge.

- Sandviken har vært bunnsolide i hele år, og har, i motsetning til VIF, truffet veldig på signeringene de gjorde før sesongen. Man må rett og slett bare si at det har vært fryktelig imponerende, og gjør de til favoritter før cupfinalen, sier Torp.

Les også: Ekstraordinært møte i Brann. Rungende flertall til historisk sammenslåing: - Ekstremt viktig

Etter sesongen ser det ut til at Sandviken går inn i SK Brann, og føyer seg med det inn i rekken av eliteserieklubber som satser på kvinnefotball.

- Det vil jo gi klubben et løft økonomisk, og skaper et enda sterkere fundament. De skal derimot ikke gjøre så mye annerledes vil jeg tro, for det har jo fungert veldig godt i år. Sandviken har mange flinke folk i og rundt laget, med kompetanse som de skal ta vare på, avslutter eksperten.