Gå til sidens hovedinnhold

Ekspert mener Konaté har «alt». Mané har blitt forundret: - Veldig overraskende

Liverpools eneste signering i sommer, Ibrahima Konaté, har overrasket Sadio Mané. Ekspert Eivind Bisgaard Sundet mener han har et sinnssykt potensial.

At Konaté ble ny Liverpool-spiller foran denne sesongen har nok gått litt under radaren for de fleste. Det har nok noe å gjøre med at overgangen ble ordnet før overgangsvinduet i sommer åpnet.

Allerede i april ble 22-åringen enig med Liverpool, og i slutten av mai bekreftet Merseyside-klubben at de hadde kommet til enighet med RB Leipzig om en overgang for den unge midtstopperen. Ifølge Transfermarkt betalte Liverpool 40 millioner euro for franskmannen.

Konaté har foreløpig ikke spilt en offisiell kamp for Liverpool enda, men imponerte i sommerens treningskamper for de røde. Etter landslagspausen blir kampprogrammet tettere for Liverpool, og det er ventet at Konaté kommer til å få sjansen til å vise seg frem.

Les også: Ekspert med tirade mot Fred: - Han er problemet

- Veldig overrasket

Hans nye lagkamerat Sadio Mané er forundret over hvor godt 22-åringen har glidd inn i sin nye klubb.

- Han er en veldig fin fyr, og fra den første dagen han var hos oss ble jeg veldig overrasket fordi det var som om han har vært her i mange år, sier Mané, ifølge Liverpool Echo.

- Med meg selv var saken en annen, fordi jeg er ganske sjenert, men han kom bare inn og slo seg til rette med en gang, noe som er veldig viktig, tilføyer Liverpool-angriperen.

De fleste Liverpool-fans har nok ikke sett veldig mye av Konaté tidligere, men en som har gjort det er Vsport sin Bundesliga-ekspert Eivind Bisgaard Sundet.

Eksperten skryter uhemmet av Liverpools nye midtstopper.

- Han er et kjempetalent. Han har egentlig alt som forsvarsspiller. Han er rask, han er sterk og så er han utrolig god med ballen, sier han til Nettavisen.

Les også: Spurs-toppenes oppførsel skal ha fått spillerne til å reagere kraftig

- Et helt enormt potensial

22-åringen ble hentet til RB Leipzig som 17-åring i 2017, og har fått spille mye på tross av sin unge alder.

En muskelskade holdt han imidlertid ute av spill store deler av 2019/20-sesongen og deler av forrige sesong, men han fikk totalt 95 kamper over fire sesonger i Leipzig.

Les også: Ulvestad klar for tyrkisk fotball

Konaté spilte mange kamper sammen med en annen lovende fransk midtstopper i Leipzig, Dayot Upamecano, som nå spiller for Bayern München.

Upamecano blir av mange regnet som en av de neste store midtstopperne i Europa, men Bisgaard Sundet synes Konaté har et større potensial.

- Jeg synes han egentlig er mer komplett enn Dayot Upamecano. Det er nok den skaden som har gjort at han ikke har fått de samme overskriftene. Et helt enormt potensial, så det blir spennende å se om han får det ut.

- Hvordan tror du Konaté vil passe inn i Jürgen Klopp sin spillestil?

- Det tror jeg kommer til å gå veldig bra. Det er litt sånn type fotball Leipzig har spilt under Rangnick og Nagelsmann. Det er hardt press og tørre å stå høyt, og tørre spill ball bakfra, så jeg tror det skal passe greit, sier Bisgaard Sundet.

Les også: Britiske medier: - Mercedes har bestemt seg for ny Formel 1-fører

Store stopperproblemer forrige sesong

Forrige sesong ble det tydelig at Liverpool hadde behov for flere midtstoppere i troppen, da de mistet både Virgil van Dijk og Joe Gomez til langtidsskader, noe som gikk hardt ut over Liverpool forrige sesong.

Mané legger ikke skjul på at det var tøft for Merseyside-klubben da de manglet sitt faste midtstopperpar.

- Selvsagt var det et stort tap for oss å miste ikke bare Virgil, men også Joel (Matip) og Joe Gomez forrige sesong. Hvis man har slike spillere i laget ditt og man mister dem, da vil man selvsagt merke det. Jeg tror alle klubber i verden ville gjort det, sier 29-åringen.

Nå er imidlertid alle midtstopperne til Liverpool friske og raske, og i tillegg har de fått inn et stort midtstoppertalent.

Hvem av dem som får sjansen fra start i Liverpools neste kamp vites ikke ennå. Det eneste som er sikkert er at Liverpool møter Leeds i neste kamp, søndag klokken 17.30.