Gå til sidens hovedinnhold

Ekspert om Berges City-rykter: - Vi må roe oss ned

Sander Berge har vært skadet siden juletider i fjor, men det ser ikke ut til å minske interessen rundt midtbanespilleren nevneverdig.

Det var belgiske Voetbal24 som tirsdag kveld hevdet at Sander Berge er høyt på ønskelisten til Pep Guardiola og Manchester City.

Nordmannen skal være tiltenkt som erstatter for mangeårige midtbanegeneral Fernandinho, som er ventet å forlate klubben da kontrakten løper ut til sommeren.

Les også: Reagerer sterkt etter TV-bilder av Erling Haaland og linjemannen

- Kan fort skje

Når Nettavisen ringer til TV2s PL-ekspert Erik Thorstvedt for å høre hva den tidligere landslagskeeperen tenker om ryktene, er han klar i sin sak.

- 95 prosent av slike rykter forblir jo bare rykter, så vi skal nok ikke legge altfor mye i dette. Men man vet jo aldri, for han har åpenbart skapt seg et godt rykte i England. Det er godt gjort til å ha spilt på et lag som har vært så ræva. Det startet jo litt tungt, fordi han ble brukt i feil posisjon og det virket som de prøvde å få han til å være en spiller han ikke var eller er.

- Hvordan ser du på sannsynligheten for at han faktisk kan ende opp i Manchester City?

- Han kan jo fort ende opp der, men jeg er usikker. Nå ser det jo ut som Fernandinho skal ut, så de kommer jo fort til å se etter en erstatter. Det er jo også en dårlig skjult hemmelighet at han kommer til å skifte klubb i sommer, så vi får vente og se.

Les også: Guillermo Molins klar for Rosenborg

Berge har kontrakt med Sheffield United fram til 2024. Men ettersom klubben nå seiler mot et nedrykk fra Premier League, er det trolig at han vil forlate «The Blades». Det vil i så fall bli et par hakk opp, hvis han skulle ende opp i Manchester City.

- I den rollen han spiller forventes det jo ikke at han skal trylle med ballen, for det har Manchester City mange andre spillere som gjør. Han kommer jo til å bli hentet dit for å gjøre en ryddejobb, og jeg har jo troen på at Pep Guardiola kommer til å gjøre spillere han henter inn bedre. Så at han kunne fått det til i City ser jeg ikke bort ifra, men det er jo utgangspunktet en uventet tanke, fortsetter Thorstvedt.

Ber nordmenn roe ned

PL-eksperten helder derimot kaldt vann i årene på dem som tror for mye på overgangen, og tror heller Berge ender opp i en mindre klubb.

- I utgangspunktet ville jeg jo trodd at en klubb som Aston Villa eller West Ham hadde vært mer sannsynlig. Det ville vært en naturlig neste steg fra en klubb som rykker ned fra samme divisjon.

Og fortsetter:

- Vi må ikke glemme at dette er rykter, så vi må nok roe oss litt ned. Selv om jeg må innrømme at det jo hadde vært ekstremt gøy med Sander Berge i en klubb som Manchester City eller Liverpool.

22-åringen fra Asker har også blitt koblet til blant annet Liverpool den siste tiden. Sheffield hentet han fra Genk for rundt 230 millioner kroner for litt over et år siden, og prisen ved et eventuelt videresalg er ventet å være vesentlig høyere.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene