Bergens Tidene og Bergensavisen meldte mandag formiddag at den tidligere Bodø/Glimt-spilleren Vieux Sané blir Branns nye midtstopper.

Den 31 år gamle senegaleseren skal ha skrevet under for Brann, men befinner seg fortsatt i hjemlandet, og dermed vil det ta noe tid før han kommer seg til Norge.

Sané spilte fire sesonger for Bodø/Glimt fra 2012 til 2015, før han gikk til den franske klubben Stade Brest. I 2019 hentet nåværende Brann-trener Kåre Ingebrigtsen midtstopperen til belgiske Oostende.

Les også: Solbakken ble overrasket over det han fikk se av Vålerenga-profilen. Etter kampen ristet Fagermo oppgitt på hodet

- En uvirkelig overgang

Der fikk han syv kamper, den siste i en cupkamp mot Club Brügge hvor han ble byttet inn på slutten. Det var 4. desember 2019, og siden den tid har ikke Sané spilt ett eneste minutt med fotball.

Og akkurat dét gjør at Eurosport sin ekspert Joacim Jonsson er svært kritisk til at Brann henter midtstopperen.

- Han har ikke spilt fotball siden 4. desember 2019. Det sier vel alt. Jeg behøver ikke si noe mer enn det, sier Jonsson til Nettavisen på spørsmål om hva han tenker om overgangen.

- Så med andre ord, du er skeptisk til overgangen?

- Ja, da er du snill. Han har ikke spilt siden 2019. Behøver man å si noe mer da? Nei, det gjør man faktisk ikke, svarer Jonsson, før han utdyper litt mer.

- Ja, de trenger forsterkninger i forsvaret, men er det noen som mener dette er riktig vei å gå? Finner du noen i Fotball-Norge som mener dette er riktig vei å gå vil jeg gjerne snakke med den personen, for jeg er spent på å høre den personens mening. Det her er panikk av panikken. Det er en uvirkelig overgang, sier en tydelig Jonsson.

Les også: Ingebrigtsen: - Alle sitter på hjemmekontor og uttaler seg

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen deler ikke Jonsson sitt syn på overgangen.

- Vi har gjort oss så trygg som overhodet mulig på spilleren. Sånn sett er det ikke gambling. Det er i så fall gambling med en mulig stor opptur, sier Ingebrigtsen til BA.

Les også: Tror ukjent 20-åring vil ta OBOS-ligaen med storm for Fredrikstad: - Ønsker ikke å legge for mye press

- Et lag som har trøbbel

Brann blir av mange spådd en tung sesong, og seriestarten mot Viking søndag kveld så ikke ut til endre oppfatningen. Bergenserne tapte 3-1, noe Jonsson ikke synes var overraskende.

- Det var litt som det har vært i oppkjøringen. De er rett og slett ikke helt i rute. De trøbler med formasjon og finne riktige spillere til formasjonen. Nei, det er et lag som har trøbbel, enkelt og greit, mener han.

I søndagens kamp mot Viking var det Vegard Forren og venstreback Ruben Kristiansen som utgjorde rødtrøyenes stopperpar. Jonsson er tydelig på at det ikke holder for Brann, og er klinkende klar på hvor skoen trykker for Ingebrigtsens mannskap.

- På stopperplass! Det har hele oppkjøringen vist også. De har slitt i forsvarsleddet.

- Men nå ser det jo ut til at de henter midtstopperen Sané?

- Vurderingen med å hente en stopper er helt riktig, men jeg er mer usikker på hva de henter, konkluderer Jonsson.

Les også: Nettavisen erfarer: Flere bud på Vålerenga-forsvarer - Fagermo bekrefter konkrete forhandlinger for å forsterke laget

Knalltøft kampprogram

- Tror du Brann kan slite med å holde seg i Eliteserien?

- Jeg tror nok de har nok kvalitet til å kunne klare å holde seg i Eliteserien, men jeg har sagt at jeg tror Brann kan være nede i bunnen. Første kampen viste heller ikke noe annet, og de har en blytung start med fem knalltøffe kamper. I worst case kan de stå med null poeng etter de kampene, og da er det en skikkelig oppoverbakke. Da må de vinne flere kamper for å komme likt. Det vil bli knalltøft.

At Brann får en tøff sesongåpning er ikke noe å legge skjul på. I løpet av de fire neste kampene venter Vålerenga, Molde, Rosenborg og Bodø/Glimt. Det er de fire lagene som forventes å kjempe helt i toppen av Eliteserien i år.

Første mulighet for Brann til å rette opp inntrykket etter søndagens tap kommer allerede onsdag. Da møter de Vålerenga hjemme på Brann Stadion. Kampen starter klokken 20.00.