I søndagens treningskamp mot den nyopprykkede Obosliga-klubben Fredrikstad ble Strømsgodset knust hele 6-1.

Det får Eurosport-ekspert Joacim Jonsson til å reagere.

- Flaut. Null stolthet. Det så ut som de var helt likegyldige ute der. Det var rett og slett ikke et mål for lite heller. De ble tatt av Fredrikstad i alle spillets faser. Det var uvirkelig, faktisk, sier han til Nettavisen.

Les også: Stinn av selvtillit kom Haaland bort til Godsets trener: - Han hadde veldig lyst til det

Går i strupen på trener-duoen

Men det er ikke bare det Godset leverer ute på banen som får Jonsson til å reagere.

Bjørn Petter Ingebretsen, som nå deler treneransvaret i klubben sammen med Håkon Wibe-Lund, uttalte for noen dager siden at han mente det ville være smart av Godset å signere en langtidskontrakt med han og Håkon Wibe-Lund.

- Nå har ikke dette vært snakket om ennå, for de som skal ta denne typen avgjørelser i klubben har hatt mer enn nok å gjøre med andre ting. Men vi har begge to sagt at vi kan tenke oss å gå videre med dette, og vi har trua på det hvis klubben ønsker det. Og hvis klubben er smart, så gjør den det, sa Ingebretsen til Eurosport forrige uke.

Les også: Helland før sin første LSK-sesong: - Jeg har null problemer med å score på Lerkendal

Disse uttalelsene får Jonsson til å reagere svært sterkt.

- Altså, prester litt først, og snakk heller senere. Nå har det vært en del elendige resultater. Han har hoppet inn litt tidligere med blandede resultater. Det samme har Wibe-Lund. Det hadde vært fint om de hadde levert litt før de snakker, for det de leverer i dag … Hadde jeg vært i Godset-ledelsen hadde jeg blitt vettskremt etter denne dagen og likegyldigheten som de viste, sier Jonsson, og tordner videre:

- Man kan levere gode og dårlige søknader, og så kan man levere inn elendige søknader om å få bli værende som hovedtrener, og den søknaden sto Ingebretsen og Wibe-Lund for i dag. Det er en av de verre jobbsøknadene jeg har sett bli levert noen gang.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Bjørn Petter Ingebretsen og Håkon Wibe-Lund, men de har ikke svart på våre henvendelser.

Les også: Tromsø-profilen om det tøffe utenlandsoppholdet: - Det var veldig spesielt

Stiller spørsmål med trenerne sine ambisjoner

Jonsson har også vært kritisk til klubbens håndtering av den mye omtalte saken som til slutt førte til at hovedtrener Henrik Pedersen måtte gi seg.

Den 9. april tok Pedersen avskjed med klubben etter det ble levert varsel om rasisme mot treneren. Syv spillere skal ha levert inn varsel til spillerorganisasjonen NISO anonymt om rasistisk atferd.

Les også: Bekreftes av flere vitner: - Dette sa Strømsgodset-treneren til klubbens ansatte

Senere har også daglig leder og styrelederen trukket seg med umiddelbar virkning.

Bjørn Petter Ingebretsen og Håkon Wibe-Lund kom inn som nye hovedtrenere på midlertidig basis, og skal altså dele på treneransvaret. Et slikt opplegg har ikke Jonsson noe som helt tro på.

- Jeg har i utgangspunktet ikke troa på det. Jeg vet det er flere i Eliteserien som gjør det nå, men om du går ut i Europa og ser, hvor mange av klubbene er det som har delt treneransvar? Finnes det overhodet? De som har det i norsk fotball, har de ambisjoner om å bare være i norsk fotball eller har de en ambisjon om å bli bedre og utvikle seg for å ta steget ut og trene en europeisk klubb? spør en tydelig engasjert Jonsson.

Les også: Vegard Hansen har hentet informasjon fra seriemesterne: - Har lært fra innsiden

Den svenske eksperten er klar på hva Strømsgodset har behov for fremover om de skal snu situasjonen de er inne i.

- Jeg har sagt det tidligere og jeg sier det igjen; Godset trenger ingen som kommer og stryker de på ryggen, de trenger en klar og tydelig samlet ledelse nå. Og en trener som er rakrygget og sterk. Så enkelt er det. Jeg blir nesten provosert av det de leverer nå, avslutter Jonsson.

Godset åpner årets Eliteserie-sesong 16. mai hjemme mot Lillestrøm.

Les også: I Liverpool ble det en dundrende fiasko. Nå skal pappaen til Ødegaard prøve