LILLEHAMMER (Nettavisen): Torsdag kom meldingen om at Klæbo og Skiforbundet har blitt enige om å legge Viaplay-konflikten bak seg.

Senere på dagen stilte langrennsstjerna til pressekonferanse, men det så ikke ut som at Klæbo var spesielt fornøyd med situasjonen.

Nå tror flere eksperter at det i fremtiden vil gå mot et brudd mellom landslaget og Klæbo, slik som med Petter Northug i 2013.

Les også: Klæbo-pressekonferanse vekker oppsikt: - Aldri sett ham på den måten før

- Maktkamp

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland mener at kroppsspråket og uttalelsene til Klæbo på pressekonferansen viser at han er misfornøyd, og tror det kan ende med at han bryter med landslaget i fremtiden.

- Ja, det tror jeg kan skje. Jeg tror det vi har sett nå har vært en liten maktkamp. Er det en som har ressurser til å kunne gå ut av et landslag så er det Johannes. Kanskje er det vi så i dag et lite forvarsel til at det kan bli en reell situasjon allerede til neste sesong, sier han til Nettavisen.

- Hvordan tolker du forholdet mellom Klæbo og Skiforbundet nå?

- Det er vanskelig å tolke akkurat hvordan kjemien mellom dem er nå, men de har jo vært uenige, selv om de nå har kommet til enighet. Jeg tror den er svært usikker, sier han.

Les også: Landslagslegen om virusfrykten: - Følger nøye med

- Fremskynder et landslagsbrudd

Birger Løfaldi, sportskommentator i Adresseavisen, er usikker på om Klæbo føler at hans stemme blir hørt av Skiforbundet. I tillegg undrer han om Skiforbundet har hatt forståelse for synspunktet Klæbo har hatt i Viaplay-konflikten.

Det tror han kan føre til at Klæbo på et tidspunkt får nok.

- Sånne ting tror jeg vil påvirke valget. Jeg tror at Klæbo på sikt vil gå ut av landslaget. Spørsmålet er når og i hvilken form, sier han til Nettavisen.

Løfaldi tror at Viaplay-konflikten er noe som kan fremskynde et brudd med landslaget.

- Jeg tror i sum at det her ikke har vært noen trivelig sak for Klæbo når han går til det skrittet han gjør i Ruka. I tillegg fører det til at det blir veldig mye støy i mange dager i en veldig viktig periode. Jeg tror dette fremskynder et landslagsbrudd, sier han.

Landslagssjef Espen Bjervig er lite interessert i snakke om at Klæbo potensielt kan bryte med landslaget.

- Det blir rent hypotetisk. Det får nesten Johannes svare for, sier han til Nettavisen.

Selv svarte Klæbo «ingen kommentar» på spørsmål fra Nettavisen om det kan gå mot et brudd mellom han og landslaget på sikt.

Les også: Slik reagerer Svindal på Klæbos konflikt med Skiforbundet

- Svært preget

Det var mandag Adresseavisen kunne melde at Klæbo ikke har sans for Norges Skiforbunds sponsoravtale med Viaplay. Langrennsstjernen uttalte tidligere denne uken til Adressa at han mener avtalen skaper problemer rundt troverdigheten til både dekningen og Skiforbundet.

Derfor nektet han å gå med Viaplay-logoen på låret, slik de andre norske skiløperne gjorde, i forrige helgs verdenscupåpning i Ruka. Fredag snudde imidlertid Klæbo, og han kommer likevel til å ikle seg Viaplay-logoen på klærne under verdenscuprennene på Lillehammer.

- Både Klæbo og Skiforbundet legger nå saken bak seg, het det i pressemelding fra Skiforbundet.

Les også: Northug slakter nivået på de svenske herreløperne. Får støtte av ekspert

Det var imidlertid en svært dyster og ordknapp Klæbo som møtte pressen torsdag, og flere reagerte på den spesielle seansen. Aukland kaller opplevelsen «bisarr».

- Det var en svært preget Klæbo vi opplevde i dag, som var veldig tydelig i kroppsspråk og sine uttalelser at han ikke var spesielt fornøyd med situasjonen og at han ikke trivdes. Han var veldig knapp med ord rundt saken. Han hadde et kroppsspråk som åpenbart viste at han ikke var spesielt fornøyd med situasjonen, sier eksperten.

Les også: Vraket til verdenscup etter superløp - samme dag signerte han lukrativ avtale med Gjelsten

Han tror imidlertid ikke at konflikten kommer til å gå utover det sportslige for Klæbo.

- Jeg tror ikke det har så mye å si for det han skal levere i sporet, men at han hatt sterke meninger og at det kan ha en betydning for det som venter fremover, det tror jeg vi har bevitnet i dag, sier Aukland.