Zlatan Ibrahimovic (38) valgte Milan da han returnerte til europeisk klubbfotball like før nyttår. En måned i forveien hadde den daværende LA Galaxy-stjernen forarget alle med hjerte i Malmö FF, klubben han representerte i tenårene, med å kjøpe seg inn som deleier hos ligarivalen Hammarby.

Les også: Neymar donerer millioner til koronaofre og FNs barnefond

Det omstridte eierskapet i klubben fra Stockholm skapte furore i hjembyen ved Øresund. Foruten at leiligheten til den svenske superspissen i Malmö ble utsatt for hærverk, ble også den nylig oppførte Zlatan-statuen utenfor Malmö FFs hjemmearena vandalisert gjentatte ganger.

Trusler og rasistiske bemerkninger ble blant annet sprayet og skrevet rundt monumentet, og statuen endte dessuten opp med å bli saget ned noen dager seinere.

Tror han ombestemmer seg

Lørdag skulle vært dagen for seriepremieren på det øverste nivået i Sverige. I den anledningen dunker svensk Discoverys fotballekspert Alexander Axén til med en oppsiktsvekkende spådom rundt Zlatans fotballframtid.

Les også: Advarer norske klubber som permitterer: - Fremstår ganske spesielt

I kanalens forhåndsomtale av sesongstarten i programmmet «Uppsnack» sier Axén at han ser for seg Ibrahimovic bli Hammarby-spiller når han er ferdig med Milan-avtalen.

- Jeg har fått en følelse av at han kommer til å spille. Han gjør nok ferdig sesongen i Milan, om det nå blir en hel sesong i Italia overhodet. Og så kommer han til å avslutte i Hammarby. Det er noe jeg har fått en følelse av, sier Axén.

Den tidligere Örebro- og GAIS-treneren, som tidligere har vært assistenttrener i Start under Benny Lennartsson, mener Ibrahimovic kan ha endret mening om at han ikke vil avslutte karrieren i svensk fotball.

Begrunnelsen skal være all hetsen og vandaliseringen som fant sted etter superspissens Hammarby-investering.

- Jeg tror ikke han hadde tenkt å spille ellers. Men nå har han fått vann på mølla og tenker at «OK, vil dere ha krig, så kjører vi på». Det er litt det jeg har på følelsen, fortsetter Axén.

Bare ut sesongen

Ibrahimovic signerte 27. desember for Milan ut den inneværende sesongen. Så gjenstår det å se om, og eventuelt når Serie A kan starte opp igjen. Italia er et av landene som er aller hardest rammet av koronapandemien.

Hvis 38-åringen faktisk skulle ende opp med å ikle seg Hammarbys grønne og hvite drakt på banen, ville det trolig bli oppfattet minst like provoserende for MFF-supporterne som investeringen i rivalklubben fra hovedstaden.

Denne helga skulle det vært første serierunde i Allsvenskan. Ibrahimovic-eide Hammarby hadde hjemmekamp mot Kalmar som første punkt på spilleplanen, mens Malmö opprinnelig skulle spilt første kamp borte mot Norrköping mandag.