West Ham - Arsenal 1-2

Tottenham gjorde jobben i sin kamp, og la press på tabellnaboen fra samme by før London-oppgjøret. Mikel Artetas menn taklet derimot det godt, og gjorde jobben i Europa-racet.

Brasilianske Gabriel ble matchvinner med scoringen som kom like etter pause.

- Det var rett og slett bare nok til å vinne for Arsenal, sier TV 2s Erik Thorstvedt etter kampen.

Les også: Tottenham banket Leicester – Son med måldobbel og assist

- Det har vært en del grusom fotball her ute i dag fra begge lag. Skolegutt-greier, skriver Arsenal-skribent, for nettstedet Goal, Charles Watts.

Aaron Ramsdale var en lykkelig mann etter tre poeng mot London-nabo West Ham.

- Jeg visste ikke at Tottenham vant, men det var definitivt avgjørende for oss å vinne her i dag. Vi visste at West Ham var en stor trussel, men vi klarte å få med oss seieren, forteller Ramsdale til Sky Sports etter kampen.

- Må vinne

Tottenham gjorde jobben i sin kamp, og la press på tabellnaboen fra samme by før London-oppgjøret. Mikel Artetas menn taklet derimot det godt, og gjorde jobben i Europa-racet.

Etter en stusselig førsteomgang, hvor West Ham hadde utlignet sekunder før hvilen, var meldingen klar fra tidligere Premier League-spiller Graeme Souness til Martin Ødegaard og lagkameratene.

- Arsenal er nødt til å være mer truende, fordi de må vinne denne kampen, kom det fra Sky Sports-eksperten etter de første 45 minuttene.

Les også: Kyniske Everton sikret tre livsviktige poeng i nedrykksstriden: - De manipulerer Chelsea

Rob Holding scoret kampens første før Jarrod Bowens utligning, og det var midtstoppermakker Gabriel som skulle vise seg å bli den store helten da banket inn seiersmålet foran elleville bortesupportere.

Scoringen gjør at Arsenal har to poeng klaring til Spurs, og går inn i de fire siste ligakampene med en ørliten luke.

«Kaptein Ødegaard»

Martin Ødegaard spilte 90 minutter for bortelaget, men ble tatt av med fire tilleggsminutter igjen på klokka.

Nordmannen hadde en relativt anonym dag på jobben, med en ny Arsenal-kamp med kapteinsbindet på armen.

Les også: Riises Avaldsnes ydmyket av Vålerenga: - Fullstendig overkjøring

En spiller som imponerte underveis i kampen var Eddie Nketiah, som har vært i form for Arsenal den siste tiden. Kontrakten til spissen er i ferd med å gå ut, og det får Souness til å reagere:

- Jeg mener han er banens beste. Kontrakten han er i ferd med å gå ut, og det overrasker meg veldig. Det kommer ikke til å være få som ønsker han etter sesongen.

Seiersmålet til Gabriel gjør at Arsenal har to poeng klaring til Spurs, og går inn i de fire siste ligakampene med en ørliten luke til konkurrentene om den viktige fjerdeplassen.

Slik var kampen: