Nylig kom rapportene fra franske RMC om at Neymar angivelig vurderer å forlate PSG, etter klubbpresident Nasser Al-Khelaïfis kryptiske svar på spørsmål om 30-åringen kunne være på vei bort fra klubben.

Med en ny manager på vei inn dørene på Parc des Princes i Christophe Galtier, ser Ligue 1-kommentator for Direktesport og Nettavisen, Robin Haugen, også flere grunner til at Neymar kan være aktuell for et klubbytte.

Det store spørsmålet han stiller seg er imidlertid hvor den brasilianske stjernen eventuelt kan gå.

– En liten bjørnetjeneste

– Med Galtier inn mest sannsynlig, så tror jeg det rett og slett er en krasj. Men spørsmålet er hvem som skal ha råd til ham. Han har en kontrakt fram til 2025, og så er det vel en situasjon som gjør at den kan bli automatisk forlenget til 2027. Da sitter jo Neymar på alle kortene han vil, og kan sitte der og tjene penger, sier Haugen til Nettavisen.

– Han vil sikkert spille, men jeg er spent på hvordan det blir med det nye PSG nå - og med Galtier inn der som er veldig opptatt av at det skal være et lag. Alle elleve skal bidra defensivt i tillegg og. Jeg er spent på hvordan de løser den situasjonen der, fortsetter han.

Les også: Avslører giftig arbeidsmiljø i PL-klubben: – Biting, mobbing og selvmord

Haugen peker på rapportene fra den franske storavisen L’Équipe, som nylig hevdet at Neymars kontrakt 1. juli vil bli automatisk forlenget til 2027.

– Jeg tror egentlig at PSG har lyst til å bli kvitt Neymar denne sommeren her. Spørsmålet er pris, lønninger og hele den økonomiske pakka. Satt litt på spissen har PSG gjort seg selv en liten bjørnetjeneste ved å forlenge den kontrakten. Nå har han tre år, pluss de eventuelle tilleggsårene, hvis de stemmer.

Ny retning

Mot slutten av forrige sesong opplevde Neymar sammen med blant andre Lionel Messi å bli buet på av egne fans hver gang de mottok ballen.

Det var som følge av misnøye med klubbdriften etter nok en skuffende Champions League-exit, etter at klubben hadde hentet inn store stjerner i Messi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum, Achraf Hakimi og Gianluigi Donnarumma i fjor sommer.

Les også: United-rapportene får eksperten til å måpe: – Sjokkerende

Med Galtier på vei inn og eventuelt salg av Neymar i sommer, tror Haugen det vil være et tydelig signal på at klubben ønsker å drives i en ny retning.

– Hvis PSG skal gå en ny vei, føler jeg det hadde vært et veldig statement å kvitte seg med Neymar. Nå skal de gå litt bort fra det der å hente alle stjerner som ikke bryr seg om klubben, som fansen hadde frustrasjon på forrige sesong. Det var en grunn til at de buet på ham. Selv om han er en fantastisk fotballspiller, så tror jeg fansen, i hvert fall den harde kjernen som protesterte, vil være fornøyd med det. For de har mer enn nok gode fotballspillere fra før.

– Og vi har jo sett at grunnen til at PSG ikke har lyktes i Champions League, er fordi de har hatt for mange av de stjernene som ikke har gjort den defensive jobben som kreves. Under Galtier er det helt avgjørende for at laget skal fungere, så må du ha om ikke elleve, så i hvert fall ti mann. Og hvis du skal ha Messi, Neymar og Mbappé på samme bane, så kommer ikke Galtier til å lykkes, mener Haugen.

– Ikke bare pengene

Ligue 1-kommentatoren har imidlertid ikke troen selv på at stjernetrioen oppløses i løpet av sommervinduet. Kylian Mbappé forlenget som kjent nylig med pariserne, mens Messi også etter alle solemerker blir værende i minst ett år til når kontrakten går ut sommeren 2023.

Juventus, Chelsea og Newcastle er blant klubbene som har blitt koblet til Neymar, men Haugen tror det sportslige - så vel som det økonomiske - setter en stopper for en potensiell overgang for brasilianeren.

– Det er så mye penger, og hvem skal tørre å hente ham? Det er ikke bare pengene, men alt det styret rundt. Alle klubber har lyst til å ha en sunn klubbkultur, og jeg har mine tvil til at Neymar er så profesjonell. Hadde han vært så profesjonell som for eksempel Ronaldo, og passet på kroppen sin og trent like mye, så hadde han vunnet Ballon d'Or, hatt langt flere titler og bedre tall enn han har nå.

Les også: Ny offsideteknologi skal tas i bruk i VM

– På sitt beste er han helt rå, men om det er nok til at man kan vinne titler? Han har ikke vært stabil nok heller. Men jeg tror at han kommer til å bli værende, på grunn av at ingen har råd til ham. Og hvis noen har det, så er det fremdeles et risikoprosjekt. Både med tanke på at han har hatt en del skader, og dette med holdningene hans.