Karim Benzema var igjen sentral for Real Madrid da de tok seg videre til semifinalen i tirsdagens Champions League-thriller mellom Real Madrid og Chelsea.

Franskmannens form den siste tiden har ført til at flere lanserer han som den heteste kandidaten til å vinne årets Gullballen-kåring.

Viasats fotballekspert Petter Veland er blant de som har latt seg imponere av spissen.

LES OGSÅ: Benzema snudde kampen tilbake etter ellevilt Chelsea-comeback: - Jeg tror ikke det jeg ser

- Han er involvert i nesten alt Real Madrid skaper. Han er klink topp tre i verden, sier Veland til Nettavisen.

- Hvem som når lengst blir avgjørende

France Football, som står for utdelingen av Gullballen, endret reglene etter den forrige utdelingsseremonien. Den største endringen var at prisen fremover vil bli utdelt på bakgrunn av sesongen, og ikke kalenderåret.

Det betyr at en ny spiller vil bli kåret til verdens beste allerede i sommer. Veland er trygg på at Benzemas navn vil være med i debatten når den tid kommer.

- Han er i hvert fall høyt der oppe sammen med Lewandowski og Mbappé. Og så skal kanskje De Bruyne inn i debatten der også. Det handler om hvem som trekker det lengste strået, sier Veland til Nettavisen.

LES OGSÅ: Komplett fiasko for tysk stormakt: - Et mirakel

Eksperten mener at det er så jevnt mellom de nevnte kandidatene at kåringen fort kan bli avgjort basert på hvordan lagene deres presterer.

- Det kan fort bli slik at den av de som når lengst i Champions League får den. I så fall så er jo Mbappé ute av debatten allerede, sier Veland.

- En aura rundt seg

Etter gårsdagens avansement øker Benzemas muligheter for å endelig motta den gjeve Gullballen. Veland trekker naturligvis frem franskmannen scoringer og målgivende pasninger, men presiserer at det er mye mer til franskmannens spill.

- Han har nærmest en aura rundt seg. Motstanderne har respekt for han og er nødt til å ta hensyn, noe som fører til mer rom for lagkameratene hans. Han gjør lagkameratene sine bedre med sin tilstedeværelse, sier Veland.

Real Madrid sjokkerende 4-0 tap mot erkerival Barcelona var ifølge Veland det perfekte eksempelet på hvor viktig franskmannen er for Real Madrid.

LES OGSÅ: The Athletic hevder at ten Hag blir Uniteds neste manager: - En manager som supporterne blir glad i

- Man så det ekstremt tydelig i oppbygningen til El Clásico. Så fort det ble bekreftet at Benzema var utilgjengelig til kampen så byttet alle ekspertene sin favoritt til å vinne, sier Veland.