Sarpsborg 08 - Strømsgodset 5-1 (4-1)

Sarpsborg 08 ligger midt på tabellen og har foreløpig ikke levert noen kanonsesong. Likevel er det flere spillere som har utmerket seg. Gauseth mener Jonathan Lindseth er et navn flere har på blokka.

– Det har nok ikke kommet så tydelig frem, fordi vi hadde litt høyere forventninger til Sarpsborg enn det de har klart å innfri. Men når du ser det i kampene, det han leverer, både på detaljnivå og på lagsnivå, så er det en spiller som har blitt veldig voksen og avgjørende i både presspillet til Sarpsborg og i form av det å være skapende.

– Det at Jonathan Lindseth står på blokka til mange klubber, det er garantert.

I møte med Strømsgodset lørdag ble det tydelig at Sarpsborg 08 ikke bare har Lindseth å lene seg på. Laget storspilte i møte med drammenserne.

– Total dominans

Det var hjemmelaget som kom best ut av startblokkene i den første kampen etter landslagspausen. Sarpsborg 08 scoret kampens første mål og tok ledelsen etter 14 minutter. Guillermo Molins setter ballen i nettmaskene fra kloss hold i en cornersituasjon.

Fire minutter senere var vertene frempå igjen, med Tobias Heintz i spissen. Sistnevnte fikk servert en upåklagelig pasning fra Molins, og sendte ballen enkelt i mål forbi SIF-keeper Viljar Myhra.

Dermed stod det 2-0 til Sarpsborg 08 etter bare 18 minutter.

– Det har vært en total dominans fra Sarpsborg de siste tjue minuttene, mente Gauseth etter en halvtimes spill på Sarpsborg stadion.

Les også: Raufoss fikk innvilget søknaden – kampen mot Fredrikstad utsatt

Reagerte på straffesituasjon

Når det så ut til at vondt ikke kunne bli verre for Strømsgodset, fikk de marineblå, med Lars-Jørgen Salvesen i spissen, et straffespark i mot. Sørlendingen fikk ballen på armen og dommeren mente det var hands og straffe. Salvesen selv hisset seg godt opp over situasjonen, men ekspertene var klare i sin tale.

– Den er klokkeklar, sa Gauseth.

Det var Anton Jonsson Saletros som stilte seg opp på merket, og banket ballen inn oppe til høyre. Dermed stod det 3-0 i sommervarmen i Sarpsborg.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før dommeren pekte på straffemerket nok en gang. Islandske Ari Leifsson felte en S08-spiller like foran mål og fikk straff i mot.

– Ingenting går Godset sin vei, utbrøt Discovery-kommentator Asbjørn Myhre.

Saletros stilte seg nok en gang på merket og kopierte 3-0-scoringen. Dermed gikk vertene opp til 4-0-ledelse på egen hjemmebane.

Og flere mål skulle det bli, like før pause. Denne gangen var det Strømsgodset som omsider fikk sin første scoring. Ole Kristian Enersen sørget for at det fortsatt var et ørlite håp i kampen for de marineblå.

Det stod 4-1 ved halvspilt match.

Les også: Fotballstjernen kan ende opp i helt ny idrett

Målløs andreomgang

Andre omgang ble av det langt roligere slaget på Sarpsborg stadion. Etter en intens og målrik første halvdel, ble det utrettet lite etter pausen.

Med knapt ti minutter igjen av ordinær tid ble Sarpsborgs habile forsvarsspiller byttet ut. Gauseth mente han fikk godkjent i det som hadde vært en sterk kamp av vertene.

– Ny god kamp av Lindseth. Ikke like fremtredende som ved enkelte andre anledninger tidligere i sesongen, men mer enn godkjent, selvfølgelig. Nye tre poeng inn i Sarpsborg-banken.

Sarpsborg 08s Tobias Heintz sørget for 5-1 til vertene på overtid. Det satte punktum for det innholdsrike oppgjøret.

Hjemmelaget kunne dermed gå av matta med 5-1-seier i lomma. Verre var det for SIF, som på ingen måte hadde noen toppdag på jobben lørdag.