ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Ståle Solbakken og Norge må igjen klare seg uten sin største stjerne, Erling Braut Haaland, denne samlingen.

Det betyr at andre må ta tak, og blant troppens absolutte formspillere finner man to sidebacker som er i ferd med å sette sine spor i fotball-Europa.

Birger Meling og Marcus Holmgren Pedersen har vært blant Solbakkens mest betrodde menn de siste samlingene, og leverer samtidig varene i sine respektive klubblag.

- Det er en duo som har en veldig lys framtid foran seg, forteller ekspert på fransk og nederlandsk fotball Paul Thomas Clay, til Nettavisen.

Les også:PSG misfornøyde med Messi-avgjørelse

Imponerer i Frankrike

Birger Meling kommer fra en svært imponerende 4-1-seier over storlaget Lyon søndag, som tar hans Rennes opp på femteplass i Ligue 1. Meling spilte 90. minutter, og høstet ros fra hjemmesupporterne i sosiale medier etter kampen.

Han får også stor oppmerksomhet etter fransk-ferdighetene han viste i et intervju med klubbens Twitter-konto etter kampen:

- Gratulerer Birger Meling med kampen, og din fantastiske fransk, skriver en.

- Jeg ønsker meg en Biggy (Birger Meling) på nattbordet, skriver en annen.

- Meling, den elskbare, hyller en til.

Den tidligere Rosenborg-spilleren ble hentet til Rennes fra nedrykkslaget Nimes før denne sesongen, og har vært en umiddelbar hit.

- Jeg er veldig imponert over det Meling har levert, for han har levert på et jevnt høyt nivå. Han viste jo allerede forrige sesong at han mestrer Ligue 1, men at han skulle være så god på et så høyt nivå, det imponerer meg.

- Rennes betalte omkring 30 millioner kroner. Det må regnes som en god pris?

- For et topplag i Frankrike er det jo et godt stykke arbeid, selv om det ikke er en umulighet å finne gull for en billig penge, men her har de gjort en god jobb.

Nå har 26-åringen spilt seg inn på et topplag i Ligue 1, og har notert seg for to målgivende pasninger så langt denne sesongen.

- Vanskelig å sette fingeren på hva han har blitt bedre på, men han har hevet seg på alle områder. Det skal sies at han har betydelig bedre lagkamerater, men også større konkurranse. Rennes er en kjempeklubb å ta de neste stegene, for de selger spillere til større klubber og er attraktive på markedet.

- Hvor rangerer du han blant venstrebacker i Ligue 1?

- Han har vist over en lengre periode nå at han holder et høyt nivå, men han er nok ikke den beste. Jeg vil derimot si at han hevder seg helt i toppen.

Ståle Solbakken er svært fornøyd med sin, tilsynelatende, foretrukne venstreback. Han innrømmer derimot at han forventer mye av 26-åringen, og mener ting kunne vært enda bedre forrige samling.

- Birger har tatt steg i en stor klubb, og har spilt veldig mye. Jeg syntes samtidig at han kan ha en bedre samling enn det han hadde sist, selv om han var god, så syntes jeg han har et enda større potensialet. Det sier litt om hvor høye krav vi stiller til han her på landslaget, sier landslagssjefen til Nettavisen.

Les også: Nyland fikk hjelp av landslaget etter morens bortgang

- Det blir lagt merke til

Marcus Holmgren Pedersen gikk fra spill i Tromsø, en tur innom Molde, til den nederlandske toppdivisjonen og Feyenoord på halvannet år.

Han fikk samtidig landslagsdebuten under Ståle Solbakken så sent som 1. september, men har vært fast inventar siden.

- Holmgren Pedersen ble jo kastet inn i det på bakgrunn av det han hadde levert under preseason, og de første seriekampene i Eredivisie. Det han har levert er på et høyt nivå, så han har et potensiale som er veldig veldig stort, forteller Solbakken til Nettavisen.

Og fortsetter:

- Jeg syntes fortsatt han får litt konsentrasjonssvikt innimellom, og faller litt ut. Ryerson har kommet inn og vikariert, da Holmgren har falt litt i konsentrasjonen. Jeg tror han blir mer slitne i huet enn han er fysisk, men han har hatt et fantastisk inntog på det norske landslaget. Holmgren Pedersen gir oss en hel høyreside med speed, som gjør at han kan dekke hele siden, skryter sjefen.

Paul Thomas Clay følger nederlandsk fotball tett, og har sammen med mange andre latt seg imponere over det Holmgren Pedersen har vist i Feyenoord denne høsten.

- Han har imponert veldig, og har vært jevnt god i alle kamper. Han hadde jo ingen tilvenningsperiode, men har vært fast i laget fra dag én. Det er en prestasjon i seg selv å gjøre det Feyenoord-laget enda mer stabile, men det har han klart.

Les også: Britiske medier: Solskjær leder United i neste kamp

- Holmgren Pedersen har definitivt opparbeidet seg et godt rykte, og ses på som en av de mest stabile i ligaen. Han har litt samme profilen som Birger Meling, som kan angripe, men også forsvare.

Tidligere denne sesongen har blant annet Serie A-klubben Roma blitt nevnt som interesserte klubber, og Clay tviler sterkt på at Eredivisie blir siste stoppested 21-åringen.

- Å gå fra 5000 til 50 000, er ganske brutalt. Det legges merke til i andre store ligaer, og Nederland blir definitivt ikke endestasjonen. Han bør nok holde seg der i en sesong til, for å kjempe seg igjennom en eventuell motgang. Sommerens overgangsmarket eller ett år til vil nok være det smarteste, med Frankrike, Italia og Spania som potensielle destinasjoner, avslutter eksperten.

Neste mulighet for norske fotballtilhenger til å se landslagsduoen i aksjon, blir i VM-kvalifiseringskampen mot Latvia kommende lørdag på et utsolgt Ullevaal Stadion.