Søndag skal det hele avgjøres i Premier League, når det er duket for sesongens siste serierunde.

Manchester City har overtaket på ligatittelen, men med ett poeng ned til Liverpool har de lyseblå trolig ikke råd til å gå på feilskjær hjemme mot Aston Villa.

- 98 prosent sjanse for City

Historisk sett har i alle fall Pep Guardiola & co. statistikken på sin side.

Åtte ganger i Premier League-historien har tittelkampen blitt avgjort i siste runde. Åtte ganger har det ledende laget før runden kunne løfte trofeet til slutt.

- Jeg vil si det er 98 prosent sjanse for at City vinner serien, nå før siste runde, sier TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah til Nettavisen.

Les også: Mata snakker ut om United-nedturen: - Vi kunne taklet enkelte ting bedre

- Det har skjedd sykere ting, så det må være spenningen i det, men det skal ikke være mulig for City å rote det vekk, fortsetter han.

Håper på dramatikk

Nærmest å rote vekk tittelen i siste runde var nettopp Manchester City i 2011/12-sesongen. En ellevill snuoperasjon på overtid mot QPR sørget imidlertid for at de lyseblå sikret mesterskapet, foran nesa på byrival United.

Søndag møter City som nevnt Villa hjemme på Etihad, mens Liverpool tar imot Wolverhampton på Anfield.

- Begge de to lagene er så gode at det skal være «smooth sailing», det skal være grei match for begge to. Men tankene går litt tilbake til kampen mellom City og QPR for ti år siden. Der holdt de jo på å gjøre det helt store, mot et svakt QPR-lag. For den nøytrale tilskuer sin del, så må vi gjerne få servert en sånn avslutning igjen, sier Amankwah.

- Hvis kampen og tittelracet fortsatt lever når de går til pause, blir det helt sykt. Men jeg mistenker at de kanskje går til pause, og at City har drept all tvil.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

- To av de beste lagene som har eksistert

Uansett hvem som ender opp med ligatittelen, er eksperten mektig imponert over måten to lagene har fulgt hverandre helt inn.

- Generelt om disse to lagene, vil jeg nesten påstå at det er en større prestasjon av de to lagene å gi hverandre konkurranse helt til målstreken, enn det har vært i flere tidligere sesonger å vinne Premier League.

- På hvilken måte?

- Fordi de har pushet hverandre, og er så gode at de i en normal verden, hver for seg, ville vunnet ligaen med en mils avstand. Det at de er så close før siste serierunde, det er bare helt vanvittig. Det sier noe om at det er to av de beste lagene som noensinne har spilt i Premier League, to av de beste lagene som noensinne har eksistert.

Les også: Raser etter at gigantovergangen gikk i vasken: - Dette er en skandale

- Laget som vinner er den verdige vinner. Det er så mange kamper, utfordringer, hindre, skader, suspensjoner, Europa-kamper osv. at de som vinner er uansett den verdige vinner, sier Amankwah.

All dramatikken i siste serierunde kan du følge direkte i Nettavisens livesenter.