*Nettavisen* Sport.

Ekspertene: - Brann vinner

Foto: (FOTO: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX)

Brann har tapt tre av de fem siste kampene og gitt fra seg en klar serieledelse. Men ifølge ekspertene har Brann-tilhengerne ingen grunn til å fortvile.

07.08.06 14:30

GRATIS OPPSETT:FXT på mobilen!

På én uke har Brann avgitt seks poeng. Vinner Lillestrøm sin utsatte kamp mot Lyn, ligger de likt med serielederne. Og bare fire poeng bak halser Rosenborg, som endelig ser ut til å ha kommet i flytsonen.

Se tabellen her

Fotballeksperter med solid Brann-kompetanse tror likevel bergenserne kan ta det helt med ro. Brann har ikke sprukket – og er fortsatt favoritter til å vinne seriegullet.

- For en uke siden var Brann stor favoritt. Nå er de en liten favoritt, mener Nils Johan Semb.

Ikke samme flyten
Den tidligere landslagssjefen mener Brann gjennomførte en god bortekamp da de tapte mot Lillestrøm. Og mot Start søndag var de klart best.

- Jeg ser ingen grunn til at Brann skal falle sammen. I fotball er det slik at noen ganger bikker det for, mens det andre ganger bikker imot. For Brann har det bikket litt imot i det siste. Men hvis man ser på prestasjonene, så har de vært gode, poengterer Semb.

Sportskommentator Tore Strand i Bergens Tidende gir også Mons Ivar Mjelde arbeidsro.

- Brann har ikke den samme flyten som de hadde i vår. Men jeg tror ikke det skal mer til enn at spissene begynner å score mål igjen, så snur det seg, sier Strand til TV 2 Nettavisen.

Ventet på Helstad
Selv ventet han på et innhopp fra Thorstein Helstad søndag. Det kom aldri.

- Det overrasket meg, selv om det for så vidt ikke var så mye bakrom å løpe i. Helstad er en goalgetter, og Winters/Sæternes har ikke vært målfarlige i det siste, poengterer han.

- Jeg er veldig overraska over at Helstad ikke slapp til. Jeg synes det er merkelig at ingen stilte spørsmål ved det etter kampen, istemmer Nils Johan Semb.

Debatten om Helstad vil ikke Davy Wathne være med på. Men TV 2s sportsanker, med store kunnskaper om – og sympatier for – Bergens fotballstolthet, deler troen på at seriegullet havner i vestlandshovedstaden.

Bedre enn Rosenborg
- Det er ingen tvil om at Brann er det beste laget, og det beste laget vinner som regel til slutt, poengterer han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rosenborg frykter han definitivt ikke.

- Jeg synes Brann var bedre mot Start enn Rosenborg var mot Vålerenga. Rosenborg har et uferdig, ferskt mannskap med mindre slagstyrke. For første gang på lenge har Brann en bredere stall enn Rosenborg. Jeg tror ikke RBK kommer til å ta mange bortepoeng, og flaks og dommeravgjørelser på hjemmebane er ikke nok til å vinne serien, sier Wathne.

Trehesters løp
Nils Johan Sembs stalltips om Brann som seriemester forutsetter at to spillere holder stand.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Kampen mot Start viste hvor viktig Kristjan Örn Sigurdsson er for Brann. Han og Martin Andresen er spillerne Brann ikke kan erstatte. Hvis de to går glipp av nøkkelkamper, kan det faktisk være avgjørende i Branns disfavør, konstaterer Semb.

- Hvordan ser du for deg resten av sesongen?

- Det kommer nok til å bli jevnt helt inn nå. Og det blir et trehesters løp mellom Brann, Lillestrøm og Rosenborg, med Stabæk som en utfordrer i dødens. Men Brann er favoritten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.