*Nettavisen* Sport.

Ekspertene er ikke overbevist av van Gaal

Manchester United manager Louis van Gaal prior to kick-off before the Barclays Premier League match at Old Trafford, Manchester. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Ikke overbevist om at nederlenderen er rett mann.

20.12.15 15:43

Tapet mot Norwich gjør at det igjen brenner under føttene på trener Louis van Gaal. Supporterne skal ha sunget om at nederlenderen sparkes i morgen, og virker generelt som om supporterne har gått litt lei nederlenderen.

- Du ser spillere som underpresterer kamp etter kamp etter kamp. Hvor er spillergleden, hvor er smilet, hvor er team-spiriten? Alt det som var Manchester United under Ferguson er helt viska bort, forteller Viasat-kommentator Roar Stokke til Nettavisen om det han har sett denne høsten fra van Gaal og United.

- Man spør seg jo om hvor lenge ledelsen i Manchester United kan sitte og se på at publikum er misfornøyd med at laget underpresterer. Det er jo et sykdomstegn når så gode spillere som Manchester United har underpresterer, forteller Stokke videre om det han har sett fra United i det siste.

Nye tider

Det er spesielt endringen i filosofi og inntrykk som har gjort at kommentatoren mener det kanskje er på tide å se etter andre alternativer enn Louis van Gaal:

- Om du skal oppsummere Manchester United opp gjennom flere tiår så er det jo én ting den klubben har vært kjent for: at de er underholdende. De har hatt personligheter, de har stort sett alltid spilt god fotball. Det gjorde de også under trofee-tørke under Docherty og Ron Atkinson. De spilte god fotball, det gjør de ikke lenger.

Klikk på bildet for å forstørre.

IKKE IMPONERT: Viasat-kommentator Roar Stokke mener at dette United-laget ikke er til å kjenne igjen fra Ferguson-tiden. Foto: Scanpix


- Det som er farlig for Manchester United er jo at lag som Norwich, som ikke er i nærheten av å ha de samme ressursene som United, de kommer til Old Trafford og vet at om de de gjør arbeidsoppgavene sine så vet de at om de har en optimal dag så slår de United. Det var utenkelig under Ferguson, mener Stokke.

Også Gabriele Marcotti som jobber for den engelske avisen The Times mener at det er noe galt med hvordan van Gaals tankegang har fremstått i United. Han mener det er åpenbart at det er enkelte meldinger som ikke kommer igjennom:

- Man har en situasjon der hans melding ikke kommer igjennom slik han ønsker det. Dette er jo et trenerproblemer selv om man gjerne kan se på spillerne også. Det er klart, kun fra det man ser i kampene, at de ikke spiller slik van Gaal ønsker, sier Marcotti til Nettavisen.

Mourinho-faktoren

Han mener også at det er en åpenbar løsning som ligger klar for Manchester United dersom de skulle ha sett seg lei av Champions League-vinneren fra 1995:

- Det er en elefant i rommet, og han heter José Mourinho. Skal vi være veldig kyniske så har Jorge Mendes, Mourinhos agent, veldig tett tilknyttning til United, forteller Marcotti.

- Vi har hatt et par år der Ed Woodward (Uniteds administerende direktør) har prøvd å signere Bale, Neymar og Müller uten hell. Her har han faktisk en superstjerne han faktisk kan signere.

Selv om Stokke også mener at Mourinho kan være et alternativ så setter han spørsmålstegn rundt motivasjonen til Mourinho, og om han kanskje hadde gjort lurt i å ta en pause fra fotballen. Selv mener han at det er en trener i Tyskland som United burde vurdere.

- Nå ryktes Pep Guardiola til Manchester City, men hvis jeg var ledig i United ville jeg har gjort det jeg kunne for å få han til å skifte mening og heller gå til den røde delen av Manchester.

- Jeg tror ikke vi får en situasjon der van Gaal får sparken, United går for en annen trener og Mourinho kommer til sommeren. Jeg tror at om Mourinho er ledig og han vil ha jobben, så tror jeg Woodward skal slite med å si nei, mener Marcotti som også forteller at han har blitt fortalt at den portugisiske manageren gjerne vil bli i England.

Dermed fortsetter spekulasjonene rundt Louis van Gaal i den nærmeste tiden, med en portugiser som kaster en større og større skygge hver uke fremover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.