Gå til sidens hovedinnhold

Ekspertene hyller Chelsea

Tidligere Premier League-profiler lot seg imponere.

Chelsea sto for en liten fotballbragd da klubben slo ut Barcelona av Champions League og kvalifiserte seg for finalen tirsdag kveld.

Til tross for at London-laget ble redusert til ti mann i første omgang, klarte Roberto Di Matteos menn å lure til seg et uavgjort resultat etter en defensivt godt gjennomført kamp.

- Utrolig kamp
Erland Johnsen, som spilte for Chelsea mellom 1989 og 1997, er veldig imponert over det gamleklubben presterte i møtet med det mange karakteriserer som verdens beste lag.

- Jeg synes det var en utrolig kamp av Chelsea forsvarsmessig. De er tålmodig og klarer å ri stormen av, det er veldig sterkt, sier Johnsen til Nettavisen.

Johnsen tror imidlertid at gamleklubben får det tøft i finalen, i og med at Raul Meireles, Ramires, John Terry og Branislav Ivanovic må stå over med suspensjon.

- Det blir nok tøft og forsvarsfireren blir nok ganske tynn. Chelsea trenger å få en løsning på backproblemet. José Bosingwa er ikke god nok i en duell med Robben, Ribery eller Ronaldo. Uforutsette ting har skjedd i finaler før, men Chelsea får det tøft.

Fnyser av kritikerne
Også tidligere seriemester for Blackburn og Manchester United, Henning Berg, lot seg imponere over det Chelsea presterte. Han fnyser av dem som kritiserer Chelsea for destruktiv fotball.

- Jeg synes Chelsea var gode - spesielt i London. De fikk mye kritikk etter kampen for at de spilte for defensivt på hjemmebane. Du må gjerne spille for å underholde, men hvis man har ambisjoner om å gå til finale, gjorde de det rette, sier Berg til Nettavisen.

Berg mener Chelsea var litt heldige som slapp unna hjemmekampen uten baklengsmål, men gir også Di Matteos menn kreditt for deres solide forsvarsarbeid.

- De skal ha all ære for den forsvarsjobben de gjorde. Når det er sagt, er det ikke så stor forskjell på å ha ti eller elleve spillere når man spiller på denne måten. Inter gjorde det samme mot Barcelona for to år siden.

Slik beskriver han Chelseas suksessformel etter Terrys utvisning:

- Chelsea lå i en 6-3-formasjon og fikk på den måten jobbet fram og tilbake slik at Barca ikke kom rundt, samtidig som de hadde nok folk i boks til at de ikke kunne tre seg gjennom, og de hadde tre mann foran der som hindret at Barca kom til skudd fra 17-18 meter.

Finalen spilles på Allianz Arena 19. mai mellom Chelsea og vinneren av semifinalen Real Madrid-Bayern München.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken