Gå til sidens hovedinnhold

Ekspertene hyller Rekdal etter HamKam-forvandling: - Helt ellevilt

Kjetil Rekdal har forvandlet HamKam og gjort dem til en opprykkskandidat til Eliteserien. Nå hylles han av ekspertene.

Etter onsdagens 2-0-seier borte mot Jerv topper HamKam OBOS-ligaen etter 14 spilte kamper. Hamar-klubben har en luke på tre poeng ned til Fredrikstad på plassen bak. Kontrastene er mildt sagt store til fjoråret, da Kjetil Rekdal kom inn og tok over et skakkjørt lag på bunnen av OBOS-ligaen.

Rekdal tok over trenerjobben og sørget for at de grønn-hvite reddet plassen i OBOS-ligaen i 2020. I år har oppturen fortsatt med uforminsket styrke for «Kamma» og Rekdal.

Les også: Nachspiel-skandalen sjokkerer en hel verden. Store oppslag i flere aviser

Etter nok en trepoenger, lagets niende på 14 kamper, hylles Rekdal av ekspertene for jobben han har gjort langs Mjøsas bredder.

- Det er helt ellevilt rett og slett. Han har endevendt store deler av troppen og forvandlet hele mentaliteten til HamKam, sier Eurosports OBOS-ekspert Amund Lutnæs etter onsdagens seier.

Han påpeker at HamKam var å anse som et nivå tre lag i fjor, men at Rekdal har gjort en vanvittig jobb med å få klubben på beina igjen.

Også Eurosports Joacim Jonsson er mektig imponert over hva Rekdal har fått til på Hamar. Svensken påpeker at laget har fått full uttelling med å legge om til en trebackslinje. Mot Jerv holdt laget nullen for femte gang denne sesongen, laget har sluppet inn under ett mål i snitt så langt.

- Jeg kan ikke slutte å bli imponert av tremannsforsvaret. De stenger igjen og er taktisk kloke, men de er også unge og to av dem har også blitt hentet fra 4. divisjon. Det er så imponerende å se på, jeg blir helt varm når jeg ser dem spille, sier Jonsson etter oppgjøret.

Les også: Tottenham-manageren fikk spørsmål om Kane: - Det kan jeg ikke svare på

Svensken sikter til de to lokale stopperne Vetle Skjærvik og Halvor Rødølen Opsahl på henholdsvis 20 og 18 år.

- Det er fantastisk. Det er så imponerende, sier han videre.

Onsdag kveld sendte Rekdal også utpå tre debutanter i toppoppgjøret mot Jerv i Grimstad.

Nord-Amerikanerne Nicholas Hagen (Guatemala), Samuel Rogers (USA) og Thelonius Bair (Canada) var alle toneangivende i seieren som gjør HamKam til en reell opprykkskandidat til Eliteserien.

HamKam-treneren var strålende fornøyd med sine tre eksotiske nysignereinger, men var klar på at laget har mer å gå på offensivt.

- Vi gjør en taktisk klok kamp, men vi må forbedre oss, sa Rekdal selv etter seieren.

Serielederne var ett poeng foran tabellnabo Jerv før oppgjøret og økte forspranget til fire poeng. Samtidig avga Aalesund og Fredrikstad poeng i sine hjemmekamper.

HamKam møter Ranheim i nok en bortekamp førstkommende mandag i sin videre kamp om opprykk til Eliteserien.