Gå til sidens hovedinnhold

Ekspertene trodde knapt det de fikk se da Glimt slo Rosenborg: - Verste jeg har sett

Bodø/Glimt hadde få problemer med å slå Rosenborg hjemme på Aspmyra.

BODØ/GLIMT-ROSENBORG 5-1

- Det er klassisk Glimt-fotball. Det er så presist, det er så vakkert, kommenterte Eurosports kommentator Kenneth Fredheim i det Kasper Junker pirket inn seriemesterens første scoring etter et kvarter hjemme på Aspmyra

Bodø/Glimt fortsetter parademarsjen og tok tre nye poeng mot et tafatt Rosenborg etter scoringer av Junker, Ola Solbakken, Philip Zinckernagel, Vegard Leikvoll Moberg og Anders Konradsen.

Til slutt endte det hele 5-1, noe som betyr at Rosenborg gikk på sitt tredje strake tap i Eliteserien.

Etter kampen snakket en frustrert Per Ciljan Skjelbred til Eurosport.

- Vi har ikke helt troen på det. Det har vært sånn i noen kamper og det vil seg ikke. Da er det lov å være frustrert. Vi er langt unna der vi skal være. Det er ikke sånn det skal se ut, sier han.

Utover i den andre omgangen slet gjestene til tider stort i å henge med på tempoet til Glimt. Det bet Eurosports Bernt Hulsker seg merke i på ekspertplass i studioet.

- Vi har aldri sett et så tafatt Rosenborg som vi ser nå. Vi har aldri sett dem så overspilt og på etterskudd, var den knallharde dommen.

Zinckernagels herjinger fikk også Hulsker til å ta frem enda større ord.

- Det er det verste jeg har sett. Jeg har aldri sett en spiller herje så mye med Rosenborg som det Zinckernagel har gjort i kveld, uttalte Hulsker.

Klassiske Glimt-mål

Åge Hareides menn kunne fått en drømmestart da Dino Islamovic fikk en enorm sjanse alene med Nikita Haikin etter fem minutter. Svenskens avslutning var hard langs gresset, men Glimts keeper var lynraskt nede med venstrehånden og fikk slått til corner.

I det kvarteret var spilt rullet Glimt opp et klassisk angrep på høyresiden. Philip Zinckernagel la ballen presist på foten til Kasper Junker foran mål. Den danske duoen gjorde ingen feil og sendte hjemmelaget i ledelsen.

- Det er klassisk Glimt-fotball. Det er så presist, det er så vakkert, kommenterte Eurosports kommentator Kenneth Fredheim.

Den målgivende pasningen var Zinckernagels sekstende i Eliteserien denne sesongen. Det bet ekspertkommentator Tor Ole Skullerud seg merke i.

- Det blir stående lenge i historiebøkene. Det blir vanskelig å hamle opp med de tallene for noen og envher, sa Skullerud om Zinckernagel.

Det skulle ikke stoppe der, for dansken var ikke ferdig for dagen og vartet opp med nok en målgivende pasning drøye kvarteret før pause. Ola Solbakken plukket opp danskens pasning og vippet ballen over André Hansen til 2-0 for Glimt.

Rosenborg var heller ikke ufarlige på Aspmyra. Kristoffer Zacharriasen misbrukte en stor mulighet da han helt upresset headet ballen over fra 8-9 meters hold.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0.

Rullet over Rosenborg

Etter pause tok Glimt tak i taktpinnen umiddelbart. De gulkledde rullet opp flere farlige sjanser.

Etter 55 minutter fikk Elias Hagen stå merkelig alene og fyre av et skudd. Hansen slo til corner og ga lagkameratene en real skyllebøtte i etterkant.

RBKs press var til tider svært slapt.

- Han er rasende, sa Hulsker.

Kommentator Skullerud fulgte opp.

- Han er forbannet. Det ser sløvt ut når de mister ballen. Hagen kan nærmest spasere frem til skuddet. De har rom overalt, sa han.

Zinckernagel skulle også notere seg for scoring med et snaut kvarter igjen. Et innlegg fra høyre gikk forbi alt og alle og endte opp i det lengste hjørnet bak keeper Hansen.

Danskens mål sørget for at Glimt satt ny rekord i antall scoringer i løpet av en sesong. Den nye rekorden står nå på 90 scoringer.

RBK misbrukte også et par store sjanser, men fikk en redusering ved Dino Islamovic etter 83 minutter, før Leikvoll Moberg og Anders Konradsen fullførte ydmykelsen.

Kommentarer til denne saken