Gå til sidens hovedinnhold

Ekspertene trodde knapt det de så av Manchester United: - Det er sjokkerende

Forsvarsspillet til Ole Gunnar Solskjærs mannskap i Champions League-tapet mot Istanbul Basaksehir får sylskarp kritikk.

ISTANBUL BASAKSEHIR - MANCHESTER UNITED 2-1:

Solskjær gjorde mange endringer på laget til Champions League-oppgjøret mot den tyrkiske storklubben, men nordmannen og hans United-lag fikk en marerittstart på kampen med et nærmest surrealistisk baklengsmål.

United fikk corner etter 14 minutter, men Istanbul Basaksehir vant ballen dypt på egen halvdel, og dundret ballen i retning spissen Demba Ba.

Den tidligere Chelsea-spilleren kunne sannsynligvis knapt tro sine egne øyne der han hadde en hel banehalvdel for seg selv.

Gjestene fra Manchester hang nemlig ikke sammen i det hele tatt, og Nemenja Matic, som ikke har hurtighet som sin sterkeste side, var bakerste mann på offensiv corner.

Problemet er at han var 12 meter unna Ba, og over 70 meter unna eget mål.

Det gjorde at Basaksehir-spissen kunne sette fart og trygt sette ballen i nettmaskene bak en sjanseløs Dean Henderson i United-målet.

- Hvor i all verden var midtstopperparet? Det er det store spørsmålet, spurte Viasat-kommentator Roar Stokke retorisk etter scoringen, før ekspert Lars Tjærnås fulgte opp.

- Det er noe av det rareste jeg har sett. Det er for så vidt greit at ikke stopperne er der fordi de er flyttet opp i forbindelse med en dødball. Men det er jo klare avtaler på hvem som skal holde. Jeg tror aldri jeg har sett en situasjon hvor nærmeste forsvarer er 70 meter unna eget mål, og Demba Ba kan ikke tro det han opplever, sa han.

Vondt ble til verre for Solskjær da Edin Visca økte ledelsen like før pause, men Anthony Martials redusering etter 43 minutter sørget for at det ikke var helmørkt da lagene gikk i garderoben.

Åpningsmålet var uansett det store samtaleemnet både i Viasats pausestudio og i sosiale medier etter den første omgangen.

- Dette har jeg faktisk aldri sett før på det nivået her. Det er en sjokkerende scoring, uttalte Morten Langli, mens også Jan Åge Fjørtoft underveis i omgangen ga klart uttrykk for hva han mente.

Han kunne knapt tro hvordan United-laget var posisjonert på offensiv corner.

- Jeg har aldri - aldri - sett noe som det i mitt liv.

VIDEO: Se scoringen øverst i artikkelen!

Henderson fikk muligheten

Ole Gunnar Solskjær valgte å gjøre mange endringer på laget til Champions League-oppgjøret.

Blant annet fikk Dean Henderson muligheten fra start i målet, men den engelske burvokteren kunne lite gjøre med avslutningen til Ba etter rundt 13 minutter spilt.

Utspilt var han også etter 40 minutter da vertene kontret igjen.

En svak pasning fra Bruno Fernandes ble avløst av en svak involvering fra Juan Mata, og gjorde at Deniz Türüç kunne fosse fram på venstre.

27-åringen slo inn mot Ba, som lekkert hoppet over ballen. Bak ham ventet nemlig en fullstendig umarkert Edin Visca, og Istanbul Basaksehir-kapteinen gjorde ingen feil og banket inn 2-0.

- Du ser vanligvis ikke mål som det på dette nivået, og du kan ikke slippe inn så enkle mål. Vi vet hvor vanskelig det er å skape sjanser og mål, og når du slipper til så enkelt som de i dag blir det mye vanskeligere, sier Solskjær etter kampen.

Tyrkerne gikk mot en nærmest sjokkerende 2-0-ledelse til pause da Martial dukket opp og brakte gjestene inn igjen i kampen.

Franskmannen ventet inne i feltet, og headet lekkert i mål etter et strøkent innlegg fra Luke Shaw.

Gulbrandsen kom inn for vertene

Solskjær var neppe fornøyd med det han så av sitt lag før pause, og gjorde endringer allerede fra start av den andre omgangen.

Unggutten Axel Tuanzebe måtte vike plass til fordel for Scott McTominay, og etter timen spilt kom også Edinson Cavani og Paul Pogba inn for United.

Byttene gjorde at Matic ble trukket ned som midtstopper sammen med Harry Maguire, og de to fikk se United-laget ta mer kontrollen over kampen i den andre omgangen.

Gjestene slet imidlertid med å skape de helt store sjansene,

Fredrik Gulbrandsen entret banen for Istanbul Basaksehir etter 78 minutter og fikk muligheten til å komme alene med Henderson like etter, men 28-åringen ble løpt opp av Timothy Fosu-Mensah.

Istanbul-laget holdt imidlertid unna i sluttminuttene og sikret en svært viktig seier i gruppe H. Manchester United topper fortsatt gruppen, men kan bli forbigått av både PSG og Leipzig før deres møte senere onsdag.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?