*Nettavisen* Sport.

Ekspertene tror på Brann

Foto: (foto: scanpix)

Brann hadde en gyllen mulighet til å dra fra lagene i toppen av tabellen. Etter to tap er Rosenborg og Lillestrøm helt i ryggen på serielederen.

Trønderne ligger nå fire poeng etter Brann på tabellen, Lillestrøm tre, med én kamp mindre spilt.

Til tross for tap mot gullrival Lillestrøm onsdag og nytt tap mot nedrykkstuete Start søndag, tror ekspertene fortsatt på at Brann trekker det lengste strået i gullkampen.

Davy Wathne (programleder og sportsanker TV2):
- Jeg anser mulighetene som store. Brann leder fortsatt og har det beste laget og utgangspunktet. I løpet av en sesong vil alle lag bli rammet av slike kamper Brann hadde mot Start. Selvmål og straffebom var typisk for den kampen. Det er ingenting som tilsier at Rosenborg og Lillestrøm skal komme foran Brann. Tapet mot Start må de bare komme over, stole på egne krefter og eget arbeid, sier Wathne.

Tom Nordlie (fotballekspert TV2):
- Det er en stor mulighet for Brann å ta gull, selv om jeg er litt skeptisk til erstatterne i forsvar. Det Brann må være var på er totalbelastningen på spillerne. Da vi var i gullkampen i fjor tok vi i tillegg på oss sponsoroppdrag og det ble mye gullsnakk og oppmerksomhet fra journalsiter. Vi kom for sent i gang med å gjøre noe med den biten, noe Brann kanskje kan tenke på allerede nå. Jeg tror Brann går helt til topps, men de må også være forsiktig ikke å analysere for mye det som allerede har skjedd, sier Nordlie

Øyvind Alsaker (fotballekspert og kommentator på TV2):
- Det er jo klart at Brann har latt en gyllen mulighet gå fra seg. Nå er jo Rosenborg kommet med i gullkampen. Nettopp dem var viktigst å riste av seg slik at det bare ville være to lag i gullkampen. Det er uansett merkelig at Brann har spilt meget god fotball de to siste kampene, men har likevel fått null poeng. Likevel tror jeg sjansene fortsatt er store for at Brann tar gull. Det som er viktig for dem er at Martin Andresen og Kristjan Örn Sigurdsson forblir skadefrie. Dersom disse er ute er det alvorlig for gullkampen til Brann. Når eventuelle karantener kommer vil selvfølgelig også spille inn. Viktige spillere ute i tøffe kamper kan slå negativt ut. Så er det viktig at Robbie Winters og Bengt Sæternes scorer hyppigere. Når jeg summerer opp tror jeg Brann vinner, sier Alsaker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nils Johan Semb (ekspertkommentator TV2):

- Brann er fortsatt min favoritt. Forrige uke var de stor favoritt, nå er de en liten favoritt. Det er jevnt i toppen, men jeg synes Brann har den beste spillerstallen. Ikke minst har Brann en god måte å spille angrepsfotball på. De klarer å skape sjanser og mål på mange ulike måter. Det er en bra styrke. Under forutsetningene at alt går under normale omstendigheter i forhold til skader og karantener, tror jeg Brann tar gull, sier Semb.

Frode Olsen (fotballekspert TV2):

Klikk på bildet for å forstørre.


- Det blir litt av et rotterace og Brann kan nå helt opp. Men det blir en veldig tett løp mot Lillestrøm. Jeg tror det vil stå mellom dem to og det som avgjør er resterende kampprogram, i tillegg til tidspunkt for form, skader og karantener. Det kan bli tilfeldigheter som avgjør, men i øyeblikket er det ting som taler for Brann sin del. De ligger blant annet foran Lillestrøm på tabellen, før de har spilt sin hengekamp, sier Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.