Eksperter: Disse spillerne bør Solskjær kvitte seg med

MANGE VALG: Ole Gunnar Solskjær har en stor jobb foran seg denne sommeren.

MANGE VALG: Ole Gunnar Solskjær har en stor jobb foran seg denne sommeren. Foto: Andrew Yates (Reuters / NTB scanpix)

Anbefaler Manchester United-manageren å sende flere profiler på dør i sommer.

22.05.19 08:04

Sesongen er over for Manchester Uniteds del og mye fokus har allerede blitt flyttet over på det klubben skal foreta seg i sommerens overgangsvindu.

Daily Mail meldte tirsdag at Swansea-vingen Daniel James trolig blir klubbens første signering, men fansen har nok et håp om at flere, og større, navn skal ankomme.

Samtidig er det også en del spillere som kan forlate klubben denne sommeren.

Manchester United-ekspert Mark Ogden og hans kollega Gabriele Marcotti, som jobber for ESPN, tok i vår en nærmere titt på hva United bør gjøre med dagens stall:

Hvem bør bli og hvem bør selges?

Ekspertene trakk fram Juan Mata, Matteo Darmian, James Wilson, Ander Herrera og Antonio Valencia som spillere de trodde forlater klubben på grunn av at kontrakten med United løper ut denne sommeren. Herrera har senere kunngjort at han drar.

Forsvaret

Videre var ekspertene klar på at det er en håndfull spillere United burde gjøre sitt ytterste for å selge i sommer og det dreide seg hovedsakelig om forsvarsspillere.

Gamle travere som Chris Smalling og Phil Jones er spillere de mente burde dra.

Om Jones skrev Ogden:

- La ham dra. Han er ikke så gammel og har lenge igjen av kontrakten, men det er ikke umulig at de kan finne en klubb som er villig til å betale 20 millioner pund for ham.

Om Smalling var dommen som følger:

- Utrolig nok fikk han ny kontrakt rett før José Mourinho fikk sparken. Hvorfor? Ingen vet. Det er mulig å få 20 millioner pund, kanskje 25 millioner pund, for ham.

FØLGER UNITED TETT: ESPN-journalist Mark Ogden. Foto: Privat / Twitter

En tredje forsvarsspiller som Ogden, og kollega Gabriele Marcotti, trakk fram som overflødig på Old Trafford, var den løse kanonen Marcos Rojo.

- De siste 12 månedene har han spilt flere kamper for Argentina enn for Manchester United. De må bare prøve å få det de kan for ham, sier Marcotti om Rojo.

Victor Lindelöf, Eric Bailly, Luke Shaw, Diego Dalot, og Ashley Young var spillere ESPN-duoen mente hadde en framtid i klubben. Når det gjaldt Timothy Fosu-Mensah var ekspertene uenig. Ogden mente han burde selges, mens Marcotti mente han burde bli.

Axel Tuanzebe og Cameron Bortwick-Jackson mente de begge at burde selges.

Midtbanen

Når det gjelder midtbanen er det knyttet stor spenning til hva som skjer med stjernen Paul Pogba i sommer. Han kobles stadig med en overgang til Real Madrid.

Ogden mente det er på tide å kvitte seg med franskmannen.

- Det er på tide å «cashe» inn, om prisen en riktig. Han kommer trolig til å være en hindring framfor å være til hjelp når laget skal gjenbygges. Og det er umulig å bygge laget rundt ham. Det er mulig å få 100 millioner pund for ham, eller kanskje Toni Kroos (fra Real Madrid) og 100 millioner pund, er ekspertens dom over Pogba.

Marcotti på sin side var mer usikker rundt hva United burde gjøre med stjernespilleren og mente han burde bli værende i klubben, med mindre spilleren selv krevde en overgang bort i sommer.

ESPN melder også at Solskjær skal være fast bestemt på å beholde Pogba og at nordmannen er villig til å gjøre midtbanemannen til kaptein i et forsøk på å overbevise ham om å bli.

Sett bort fra Pogba, mente de to ekspertene at United burde beholde folk som Nemanja Matic, Fred, Anders Pereira og Scott McTominay i midtbaneleddet.

Angrepet

I angrepsrekka er det flere profilerte spillere Ogden og Marcotti så for seg at kunne komme til å forlate klubben i sommer. En av de som ble nevnt er franske Anthony Martial, selv om han nylig skrev under på en ny kontrakt med klubben.

- Det er definitivt et marked for ham, så om prisen er riktig, rundt 60-70 millioner pund, så bør de selge ham. Spesielt om de ikke klarer å kvitte seg med Alexis Sanchez, mener Marcotti.

Ogden på sin side mente United burde gi Martial en siste sjanse.

Allerede nevnte Sanchez er en annen som ekspertene var uenige om. Chileneren har fått til svært lite etter at han kom fra Arsenal og har en skyhøy lønn.

- Han kan umulig være like dårlig en sesong til. Og med den lønnen han har, med mindre det dukker opp tilbud fra Kina ut av det blå, så blir det vanskelig å få solgt ham, uansett, sier Ogden og ser for seg at angrepsspilleren blir værende.

I angrepsrekka var ekspertene enige om at spillere som Romelu Lukaku, Jesse Lingard, og Marcus Rashford alle burde bli. De mente også at avtalene til både Lingard og Rashford burde forlenges ved neste mulighet.

Keeperne

På keeperplass er det også usikkerhet i United og ifølge The Sun skal keeper David De Gea ha takket nei til klubbens siste tilbud om en ny og forbedret kontrakt.

ESPN-ekspertene var åpne for at spanjolen kan bli solgt da de gjorde opp sitt regnskap.

- Han ønsker en lønn som kan måle seg med det Alexis Sanchez tjener og det er fullt mulig å erstatte ham med en type som Jan Oblak (Atletico Madrid). De Gea er en toppkeeper, men ikke verdens beste, slik noen mener. Det er ikke verdt å ødelegge lønnsstrukturen for å beholde ham. Ved et eventuelt salg må United kanskje ta til takke med noe mindre enn han er verdt. Jeg ville tatt alt over 60 millioner pund.

Marcotti på sin side sa at United burde prøve å overtale De Gea til å bli, men stå på kravene, og ikke tilby hva som helst for at han skal signere en ny avtale.

Når det gjelder de andre keeperne i klubben mente ekspertene at Sergio Romero burde bli, mens Lee Grant kunne selges. Joel Pereira og Dean Henderson er begge keepere som Ogden og Marcotti mente burde få nye kontrakter, for så å bli lånt ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.