Eliteserien og Obosligaen har allerede gjort unna sine første kamper for sesongen, og nå er det også duket for seriestart i PostNord-ligaens to avdelinger.

Nettavisen har i den anledning utfordret Jørgen Tjærnås og Anders Rossvoll til å trekke fram spillere det er verdt å se opp for på nivå tre i norsk fotball denne sesongen. Tjærnås og Rossvoll har begge stålkontroll på PostNord-ligaen, og et godt grunnlag til å mene noe om spillerne i avdelingene.

Nettavisen og Amedia har rettighetene til PostNord-ligaen, og vil vise samtlige kamper direkte på sportsportalen Direktesport.no.

For å få tilgang til den direktesendte fotballen trenger du NA+.

NA+: Få 1 måned med NA+ for 1 krone, eller 12 måneder for 300 kroner

Tjærnås: Disse spillerne må du se opp for

Tjærnås står bak nettstedet Sportshjørnet, og følger følger norsk breddefotball tett. Han trekker fram følgende profiler som spillere å se opp for i årets PostNord-liga.

Elias Kristoffersen Hagen (19), Grorud

- En kantspiller som er fast på G19-landslaget. Han hadde en veldig god sesong i fjor. Han er en bra ballspiller og spiller med god ro og fart. Jeg tror han er i søkelyset hos mange klubber høyere oppe, sier Tjærnås.

Oversikt: Se Groruds kamper direkte

Fabian Østigård Ness (19), Grorud

- Fabian Østigård Ness kom litt fra intet i fjor. Han holdt et skyhøyt 2.-divisjonsnivå, og spilte seg inn på landslaget. Han kan passe godt som venstreback både i et fire- og fem-mannsforsvar. Bunnseriøs og har bra fysikk. Jeg vet at det er mange klubber som har han på blokka. Med en god vårsesong så kan han fort forsvinne til en klubb høyere opp i divisjonene. Han er også blant spillerne som fort kan komme seg med på laget til U20-VM i mai. Da er det åpenbart at Grorud vil beholde han frem til da, for om han gjør det bra der, så kan større klubber også utenfor Norge merke seg navnet hans, sier Tjærnås.

Oversikt: Se Groruds kamper direkte

Ilir Kukleci (20), Arendal

- Ilir Kukleci ble hentet fra Frigg i vinter. Han var ekstremt god for et Frigg-lag som knapt slapp inn mål sist sesong. Han er høy, og spiller med rutine. Jeg ble overrasket da jeg så at han var 98-modell, for han spiller som om han var fem år eldre. Det er en kul signering, og det blir gøy å se for han har jo aldri spilt 2.-divisjon før, sier han.

Oversikt: Se Arendals kamper direkte

Daniel Eid (20), Hødd

- Daniel er sønn av tidligere Hødd-trener Sindre Eid, og hadde jo faren som trener fram til forrige sesong. Han er en vingback som dekker hele siden sin med sin gode kondisjon. Han er god én mot én, og god offensivt. Hødd er ganske svekket i år, så selv om han bare er 20 år, så blir han en av dem som har mest erfaring, sier Tjærnås.

Oversikt: Se Hødds kamper direkte

Horenus Tadesse (20), Levanger

- Tadesse var nesten på benken på årets lag i Obosligaen i 2017. I fjor slet han med skader og passet ikke helt med spillestilen, så han var en parentes i 1.-divisjon i 2018. I 2017 viste han seg som en indreløper som var veldig god. Hvis han er tilbake i form, så bør han kunne dominere kamper i 2.-divisjon, sier Tjærnås.

Oversikt: Se Levangers kamper direkte

Kristian Skjørli Ree, Sotra

- Kristian Skjørli Ree er en midtstopper som tok nivået i 3.-divisjon glimrende da han fikk sjansen i fjor. En stopper som har høyden og fysikken inne, i tillegg til at han har en bra fot. Han har trent med Brann regelmessig, så også han er en spiller som mange klubber har merket seg. Han har aldri spilt 2.-divisjon før, så det blir spennende å se hvordan han får til det denne sesongen, sier Tjærnås.

Oversikt: Se Sotras kamper direkte

Rossvoll: Disse spillerne må du se opp for

Anders Rossvoll jobber som oddssetter i Norsk Tipping. Han følger norsk fotball veldig tett, og har gått en litt annen vei enn Tjærnås når han skal plukke ut sine spillere.

- Der Jørgen valgte unge spillere i alderen 18 til 20 år, så velger jeg litt blandet drops. Det er spillere som har imponert meg når jeg har sett dem, og som jeg tror vi være med på å prege PostNord-ligaen denne sesongen, sier Rossvoll.

Full sendeplan: PostNord-ligaen avd. 1
Full sendeplan: PostNord-ligaen avd. 2

Kristoffer Stava (20), Sotra

- Stava er en teknikker med et strålende venstreben fra Karmøy. Han hadde et par sesonger i gamle 3.-divisjon for Åkra før han flyttet til Bergen og nå har spilt halvannen sesong for Sotra i Norsk Tipping-ligaen, sier Rossvoll.

Rossvoll er klar på at han er spent på hvordan Stava vil takle nivået i PostNord-ligaen, men mener at han bør være tilpasningsdyktig nok til å takle det på en utmerket måte.

Spesielt Stavas skuddfot trekkes fram som noe det er verdt å se opp for.

- Jeg var så heldig å få se han live to ganger i fjorårssesongen, og jeg så allerede etter to-tre involveringer at det var noe spesielt med den venstrefoten hans. Han endte vel på 19 scoringer fra kantposisjon. Han har en enorm skuddfot, og skyter bra fra distanse og er også god til å plassere skuddene sine. Han må kanskje jobbe litt med fysikken, men noen enorm duellspiller blir han nok aldri.

Oversikt: Se Sotras kamper direkte

Alexander Mikkelsen (22), Senja

- Alexander Mikkelsen er en kantspiller fra Kirkenes som kommer til å passere de fleste backene på dette nivået med sin enorme fart. Da Kirkenes rykket ned i 2016 meldte han overgang til Skjervøy, et lag som var spådd helt i bunnen av Norsk Tipping-ligaen. Som et relativt ubeskrevet blad leverte han strålende fra høyrekanten og scoret både hjemme og borte mot Mjølner som rykket opp det året. Ni scoringer ble det totalt før han endte opp i Senja foran fjorårssesongen der han ble gjenforent med bror Daniel.

Rossvoll mener at spesielt Mikkelsens utholdenhet vil være noe som motstanderne vil få føle på denne sesongen.

- Han noterte seg for seks scoringer for Senja da de rykket opp, i tillegg til mange målgivende pasninger. Som tidligere langrennsløper har han god utholdenhet og farer opp og ned langs hele høyresiden gjennom samtlige 90 minutter. Han har allerede blitt matchvinner i to av lagets treningskamper mot Mjølner og Tromsdalen denne vinteren, forteller Rossvoll.

Oversikt: Se Senjas kamper direkte

Ole Christian Hammerfjell Sæter (22), Nardo

- Sæter spilte på Kristiansund BKs andrelag i fjor i Norsk Tipping-ligaen, og noterte seg for meget sterke 14 scoringer på laget som var hele åtte poeng unna trygg plass. Han var til tider et angrep alene for nordmøringene, og er god både i lufta og langs bakken. Jeg er spent på hvordan han tar dette nivået, sier Rossvoll og fortsetter:

- Han gjenforenes med tidligere lagkamerat i Sverresborg, Jonas Tømmerdal Frøner, og det blir spennende å se om de får tillit sammen i noen kamper. Samspillet bør jo sitte bra etter å ha vært lagkamerater tidligere. Nardo har stort sett spilt treningskamper mot lag fra nivået under i vinter, men Sæter har funnet nettmaskene mot både Kolstad, Orkla og Verdal. Toppscoreren i Nardo i fjor endte på sju mål, og de er spådd i bunnen i år. Så tosifret antall scoringer bør være et naturlig mål for Sæter.

Oversikt: Se Nardos kamper direkte

Dardan Sæter-Mehmeti (29), Kvik Halden

- Sæter-Mehmeti er et veldig utradisjonelt valg på en liste med spillere å se opp for med tanke på at han har spilt over 100 kamper på nivået tidligere. Men etter to sesonger i Norsk Tipping-ligaen styrte kapteinen skuta tilbake til PostNord-ligaen, og jeg synes han fortjener oppmerksomhet i form av at han er en spillertype jeg har ekstremt sansen for, sier Rossvoll og utdyper:

- Det er mange som kun er kaptein i form av å ha bindet rundt armen og å gå foran, men Sæter-Mehmeti er kaptein på alle mulige måter for dette Kvik Halden-laget. Slår du opp kaptein i ordboka burde det være et bilde av han der, sier han.

Rossvoll peker på at Sæter-Mehmeti er god både med ballen i beina og på hodet, i tillegg til at han fungerer som et samlende punkt i laget.

- De gangene jeg har sett Kvik Halden de siste sesongene synes jeg han sprer trygghet til resten av laget på en imponerende måte. Han var nær ved å slå gjennom i Fredrikstad for drøye ti år siden, men da det ikke gikk, valgte han Kvik Halden og ble værende der. Den dag i dag mener jeg han hadde vært en forsterkning på de fleste lagene på nivået over, og med litt mer fart i beina hadde han nok kunne spilt fra start på flere av lagene i Eliteserien også. Store ord, men en spiller jeg har latt meg imponerende voldsomt av, sier Rossvoll.

Oversikt: Se Kvik Haldens kamper direkte

Vital Curtis Kaba (24), Arendal

- Kaba ble hentet til Arendal etter en ellevill sesong i fjor, der han banket inn 24 mål på 24 seriekamper for Frigg i Norsk Tipping-ligaen, i tillegg til at han noterte seg for fem scoringer i NM. Dette var hans første sesong på nivå fire, så det blir spennende å se hvordan han tar nivået i PostNord-ligaen i år. Det som taler for at han skal levere er at han har en fysikk av en annen verden, og er tilnærmet umulig å stoppe med lovlige midler, sier Rossvoll og fortsetter:

- Et lite minus er at han kan bli i overkant het, noe som gjorde at han brant en del svære sjanser i fjor og pådro seg seks gule kort. Det er riktignok en del av totalpakka man ikke kommer utenom, for med den spillestilen blir det en del tøffe dueller og frispark imot. Potensialet er i hvert fall enormt her, og hvis Arendal får ut det beste av han, kommer han til å banke inn scoringer. Han startet riktignok på benken i generalprøven mot Asker, så han er nok ikke blant de elleve som starter i serieåpningen. Men at det blir mye spilletid og mange scoringer denne sesongen er jeg helt sikker på, sier Rossvoll.

Oversikt: Se Arendals kamper direkte