Gå til sidens hovedinnhold

Eksperter langer ut mot Solskjær: - Han har blitt avslørt

Talksports fotballekspert mener at ingen av de andre Premier League-klubbene engang ville vurdert Ole Gunnar Solskjær som manager.

Nettavisen skrev tidligere denne uken om fotballekspertene Mark Ogden og Craig Burley som reagerte på at Ole Gunnar Solskjær nylig fikk forlenget kontrakten med Manchester United med tre år.

De mener faktumet at Solskjær fortsatt ikke har ledet United til et trofé ikke rettferdiggjør lengden på kontrakten.

Ogden og Burley er imidlertid ikke de eneste som stiller spørsmål med Solskjærs kontraktsfornyelse med Manchester United. Talksports fotballekspert Alex Crook mener rett og slett at Solskjær ikke er en god nok manager til å lede Manchester United.

Les også: Ny Solskjær-kontrakt vekker reaksjoner: - Forstår det ikke

- Det er ikke problemet

Han hevder at ingen av de 19 andre Premier League-klubbene ville ansatt Solskjær som trener.

- Hvis Ole Gunnar Solskjær ble ledig, hvor mange av de klubbene ville engang vurdert han som deres nye manager? Jeg tror ikke noen av dem ville vurdert han som deres nye manager, sier han til Talksport.

Fra kritiske røster har det tidligere blitt hevdet at Solskjær er for «snill» til lede en storklubb som Manchester United til titler. Det mener imidlertid Crook ikke stemmer.

- Det er ikke fordi han er for snill, det er fordi han ikke er en god nok manager. Fra det jeg har blitt fortalt kan han miste besinnelsen sin med spillerne. Du oppnår ikke det han har oppnådd som spiller uten å ha en vinnermentalitet. Jeg tror ikke snillhet er problemet, sier han.

Les også: Hovland med vanvittig treningsrunde i Oslo før avreise til OL: - Helt ekstremt

- Han har blitt avslørt

Crook mener det er taktikken Solskjær går for i de avgjørende kampene som er problemet til nordmannen.

- Taktisk har han blitt avslørt. Han ble avslørt i Europa League-finalen. Han ble avslørt i Europa League-semifinalen den forrige sesongen. Han ble avslørt av Leicester i FA-cupen da han tok ut helt feil lag og endte opp med å ryke ut av turneringen, mener han.

- Hver gang de har havnet i en posisjon til å kjempet om sølvtøy har Ole Gunnar Solskjær kommet til kort, tilføyer han.

Tidligere West Ham-spiller Carlton Cole mener at Manchester Uniteds eiere, Glazer-familien, godtar middelmådighet ved å gi Solskjær en ny kontrakt.

- Jeg tror virkelig de har en plan for Solskjær, og at ingenting kan endre den. Det at han fikk ny kontrakt beviser poenget mitt, fordi de er tydeligvis fornøyd med progresjonen han har hatt med klubben og de bryr seg ikke om noe annet, sier han til Talksport.

Les også: Manchester United enig med Real Madrid om Varane-overgang

- Han var det de trengte

Men ikke alle eksperter er like skeptiske til Solskjær som Crook og Cole. Tidligere Tottenham og Arsenal-spiller Sol Campbell mener har gjort en solid jobb siden han tok over klubben i desember 2018.

- Han har kommet inn og fått skuta på rett kjøl, og det er det det handler om, sier han til Talksport.

Campbell mener Solskjær ga United noe de virkelig hadde bruk for da han kom til klubben som manager.

- Det var det United trengte den gangen. De trengte noen som kunne komme tilbake til klubben og få de på rett kjøl, få tilbake gleden og spille fotballen de ønsket å se - DNA-et og sjelen til klubben.

- Mange av folkene jeg kjenner i klubben er fornøyd med Ole, de er virkelig fornøyd med han, avslutter han.