Til tross for en bedring i resultatene den siste halvannen måneden, spøker det for Juventus' tittelambisjoner denne sesongen. Fem seirer og to uavgjorte på de siste sju kampene har løftet «Den gamle dame» til en foreløpig femteplass på tabellen.

Det skiller likevel hele elleve poeng opp til tabelltoppen, og onsdag røk en ny sjanse til å sikre seg en pokal. Da tapte Juve 1-2 etter ekstraomganger mot Serie A-topplaget Inter i den italienske supercupen.

Innbytter Alexis Sánchez ble matchvinner for milanoklubben, med bare sekunder igjen av den andre ekstraomgangen. Forrige gang Juventus spilte en sesong uten å vinne titler var helt tilbake i 2010-11.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

Etter ni strake sesonger med seriemesterskap måtte «Bianconeri» se nettopp Inter vinne Serie A i sesongen 2020-21.

Selv havnet de helt nede på en skuffende fjerdeplass. Men Juventus fikk med seg titler i både Coppa Italia og den italienske supercupen.

- Det store problemet

Denne sesongen virker den hjemlige cupen som torinolagets siste reelle mulighet til å vinne noe, selv om laget fortsatt er med i Champions League og møter overkommelige Villarreal i åttedelsfinalene der.

Fotballkommentator og Serie A-ekspert Per-Jarle Heggelund tror det kan ta tid å gjenreise Juventus til et lag som vinner ligatitler. Og da gjerne mer enn en sesong eller to, som Juventus-trener Massimiliano Allegri antydet under et pressemøte sist uke.

- Jeg tror Inter kommer til å være Italias beste lag i noen år. Juventus er fortsatt med i Champions League, og på en god dag kan de slå de beste. Men de er ikke like sterke i angrep som de har vært. Og Leonardo Bonucci og Giorgio Chiellini blir heller ikke yngre, påpeker Heggelund i samtale med Nettavisen.

- Det store problemet til Juventus er målproduksjonen. Álvaro Morata har sine kvaliteter som spiss, men han scorer ikke nok mål. Og det gjør ikke Paulo Dybala heller, fortsetter kommentatorprofilen.

Dybala og Morata står med henholdsvis seks og fem mål i seriespillet før Juventus møter Udinese lørdag kveld. Angrepsduoen er mestscorende i klubben, men ingen av dem er blant de 15 øverste på toppscorerlista i Serie A.

Les også: Milan-legenden fikk sparken etter bare to måneder

I tillegg har Juventus nylig mistet en av sine mest skapende og kreative spillere i Federico Chiesa. 24-åringen røk korsbåndet mot Roma sist helg. Den italienske landslagsprofilen er trolig ikke spilleklar igjen før i juni.

- Chiesa er Juventus' beste spiller. Det er ingen tvil om at han blir savnet, både på klubblaget og når landslaget skal ut i VM-playoff. Med Chiesa ute kan det bety forskjellen på VM eller ikke for Italia. Det kan også være det blir forskjellen på Champions League eller ikke for Juventus, mener Heggelund.

Han tilføyer at spillere som Dejan Kulusevski, Weston McKennie og Federico Bernardeschi nå må ta opp hansken og bidra med mer offensivt. Trioen har ikke stått for mer enn fire mål til sammen i Serie A så langt.

- Vet ikke veien ut

Serie A-kommentator hos Viaplay, Rolf-Otto Eriksen, utelukker ikke at Juve fortsatt kan få til noe stort i mesterligaen. Han erkjenner dog at Coppa Italia åpenbart er en større mulighet til å vinne noe.

I den turneringen venter Sampdoria som motstander i åttedelsfinalene kommende uke.

- Det butter litt sånn halvveis på mange fronter. De mangler det lille ekstra som gjør at man vipper det i sin retning der det er jevnt. Det er noe Juventus som regel klarer når de er Juventus med full styrke. Klubben har havnet i en slags mellomposisjon som de ikke er uvant for dem å være i, og som de ikke vet helt veien ut av ennå, sier Eriksen til Nettavisen.

Han mener dagens Juventus mangler et klart kjennetegn fra den forrige perioden Allegri var trener for laget, fra 2014 til 2019.

- Den perioden vant de alt bortsett fra Champions League. Det jeg mener kjennetegnet dem da var lagmaskineriet, og at ingen spiller var større enn klubben. Summen av alle var den store styrken, fortsetter Eriksen.

Han trekker fram at keeperlegenden Gianluigi Buffon, som nå spiller for Parma i Serie B, mener noe av lagfølelsen i Juventus forsvant da Cristiano Ronaldo kom til klubben.

Den portugisiske stjerneangriperen er nå tilbake i Manchester United, og har blitt en vel så omdiskutert spiller der.

Les også: Peker på Ronaldo som starten på nedtur: - Vet ikke hva som skjedde

I 2018 ankom an derimot Torino med brask og bram. Fra det tidspunktet begynte Juventus å gå i en retning der én spiller, Ronaldo, var størst og viktigst. Og slik skal ikke situasjonen være i en klubb som Juventus, mener Rolf-Otto Eriksen.

- Det er selvsagt ikke bare det Juventus sliter med, men jeg tror etterdønningene av Ronaldo er noe de må håndtere nå. Klubben må finne ut av hvordan livet etter han skal fungere best mulig, poengterer Viaplay-kommentatoren.

Tydelig frustrasjon

Få dager etter Federico Chiesas langtidsskade mot Roma endte supercupfinalen som en ny frustrerende opplevelse.

Et nederlag i et «Derby d'Italia» svir alltid for klubb som er såpass en godt vant med å vinne. Mange merket seg likevel at det hele virket ekstra frustrerende for Juventus-veteranen Leonardo Bonucci.

Han havnet nemlig i et opphetet klammeri med Inters klubbsekretær Cristiano Mozillo utenfor banen. Da Inter hadde scoret vinnermålet, og Mozillo jublet, tok Bonucci både ta tak i og dyttet til Inter-medarbeideren.

Dette skjedde like før supercupfinalen var i ferd med å gå til en avgjørelse på straffesparkkonkurranse. I sekundene før Inter-jubelen ventet Bonucci på å få komme inn, fordi han etter planen skulle ta en av straffene for Juventus.

Flere i torinoklubbens støtteapparat forsøkte da å få spillerne sine til å lage et frispark, slik at man kunne få gjort byttet helt på tampen.

Men så langt kom Juventus og Bonucci aldri. Dommer Daniele Doveri ga matchvinner Sánchez et gult kort for å rive av seg drakta under målfeiringen, før han blåste av det opphetede rivaloppgjøret rett etter avspark.

I etterkant av disputten ved sidelinja har avisa Il Tempo rapportert at Bonucci var så rasende at han sa han ville drepe Mozillo.

Juve-midstopperen slapp likevel unna med en bot på 10.000 euro. Han unngikk en utestengelse, og dermed er han klar til hjemmekampen mot Udinese i Serie A lørdag.