RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksperthjelp til Contador

Foto: Felix Ordones (Reuters)
Sist oppdatert:
- Det er avgjørende, sier spanjolen etter test av brosteinspartiene foran årets Tour de France.

Som en honnør til monumentalklassikeren Paris-Roubaix, møter rytterne syv brosteinspartier mot slutten av den tredje etappen i årets Tour de France.

Ettersom det garantert blir hardkjør gjennom den legendariske Arenberg-skogen, har sammenlagtfavoritt Alberto Contador allerede startet forberedelsene.

Les også: - Det blir vanskelig

Med seg på laget har han fått en av de beste læremesterne som finnes: Tidligere vinner av både Flandern rundt og Paris-Roubaix, Peter van Petegem.

- Han har enorm rutine i slike ritt. Jeg har lært mer om brostein av ham i løpet av noen timer, enn all kunnskapen jeg satt på selv før dette møtet. Dette blir nok en dramatisk etappe, en som kan ødelegge sjansen i sammendraget dersom man opplever et hardt nok slag, sier Contador til nyhetsbyrået AFP.

Trippel Contador?
Contador vant Tour de France i fjor og i 2007. Mens han ikke fikk forsvart tittelen i 2008 på grunn av Astana-skandalen.

Denne gangen er imidlertid både Contador, Astana og Alexandre Vinokourov velkomne, noe som gjør det sannsynlig at den suverene spanjolen kan hente hjem sin tredje gule trøye.

Da gjelder det i så fall å henge med på etappen mellom belgiske Danze og Arenberg Porte du Hainaut, i nærheten av den franske byen Valenciennes.

- Det kommer helt sikkert angrep, samtidig som touren ikke vil være avgjort på dette stadiet i rittet. Jeg lærte mye i dag og har en god følelse. Det var avgjørende for meg å komme hit, sier 27-åringen.

- En vanskelig etappe
Under tirsdagens treningstur var også Oscar Pereiro og Benjamin Noval til stede. Under veiledning av brosteinsspesialisten Van Petegem, bør Astana derfor har litt mer selvtillit når hovedfeltet inntar Arenberg-skogen den 6. juli.

- Vi var nødt til å teste utstyret vårt og vi fikk et godt inntrykk av forholdene der ute. Dette blir selvsagt en vanskelig etappe og vi er nødt til å finne den beste og tryggeste måten å løse den på, avslutter Contador.

Tour de France starter i Rotterdam den 3. juli og avsluttes i Paris den 25. juli.

Les flere nyheter på procycling.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere