Gå til sidens hovedinnhold

Ekspertkommentator rasisme-anklages

Tidligere Arsenal-stjerne Ian Wright nekter for å ha rakket ned på en mørkhudet trafikkbetjent.

Som respektert BBC-ekspert har den tidligere storscoreren prikket inn en rekke verbale fulltreffere etter at han la opp som profesjonell fotballspiller i 2000.

Den målfarlige spissens påståtte rasistiske uttalelser, rettet mot en trafikkbetjent i oktober, skal imidlertid ikke ha falt like godt i jord.

Det melder BBC News.

Spissen stormet til og grep inn da en bilist rev i stykker en parkingsbot og angrep en trafikkbetjent rett utenfor Wrights stuevindu 4. oktober i år.

I ettertid er det imidlertid Wright og betjenten som har havnet i tottene på hverandre. Arsenal-legenden skal ha ytret seg nedsettende både om mannens yrke og personlighet.

«Jeg er sikker på at foreldrene dine er glade for at du har kommet til England og jobber som trafikkonstabel istedet for som advokat eller noe annet», skal Wright - som bærer ærestittelen MBE (Member of the British Empire, red. anm.) - ha uttalt.

Politiet bekrefter å ha mottatt en anklage om rasistisk oppførsel. Wright selv nekter for å ha uttalt seg nedlatende.

- Konstabelen er en løgner. Han kalte meg en hvit mann i som levde i et hvitt nabolag, sier Wright gjennom sin advokat, Jeff Weston, ifølge BBC.

Saken er fortsatt under ettertforskning.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford