Gå til sidens hovedinnhold

Ekstopper i skittentøyvask

Det er duket for en skikkelig skittentøyvask når eks-idrettstopp Ivar Egeberg går til søksmål.

28. januar braker den tidligere generalsekretæren og hans eksarbeidsgiver, Norges Idrettsforbund (NIF), sammen i Oslo tingrett.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi finner det underlig at NIF ikke er villig til å gjøre opp for en avtale som de har inngått, sier Egebergs advokat, Bjørn Stordrange til NA24.

65 mill. i minus
Ivar Egeberg, som nå er generalsekretær i Senterpartiet, og tidligere idrettspresident og banksjef Kjell O. Kran forlot begge idretten 17. februar 2004. Da la de frem et knallrødt regnskap som etter hvert viste et underskudd på vel 65 millioner.

Egeberg hevder han ble presset til å gå av, og mener han hadde avtale om fem måneders lønn. Nå krever han pengene pluss saksomkostninger og renter.

Og høyst sannsynlig blir tidligere sparebanksjef Kran innkalt som vitne.

- Jeg har ikke lyst å opplyse om hvem vi innkaller, men det blir flere vitner, sier advokat Stordrange.

Hans motpart, NHO-advokat Erik C. Aagaard, vil ikke kommentere saken før den skal i retten.

Tre dager i retten
- Det har vært antydet, men jeg har ikke blitt innkalt. Jeg ble kontaktet for ett år siden om saken, men deretter har jeg ikke hørt noe, er den knappe kommentaren til Kjell O. Kran.

Det er satt av tre dager til søksmålet, og for første gang får offentligheten innsyn i maktkampen og valgene som ble gjort da Idrettsforbundet nesten gikk konkurs.

I etterkant ble det satt ned et granskningsutvalg under ledelse av jusprofessor Geir Woxholt. Både Kran og Egeberg ble kritisert, og Kran fikk deretter 10.000 kroner i bot for brudd på idrettens regnskaps-, budsjett- og revisjonsbestemmelser av idrettens domsutvalg.

De frikjente ett tidligere idrettsstyremedlem og ga irettesettelse til ti andre medlemmer, deriblant IOK-topp Gerhard Heiberg, Grethe Fossli, Odd Flattum og Grete Ingeborg Nykkelmo.

Les flere sportsnyheter hos Nettavisen

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte