Det har vært snakket om i lang tid allerede, men torsdag tok Sportsklubben Brann og Idrettslaget Sandviken et stort steg mot en historisk sammenslåing av klubbene i Bergen.

Herrene kjemper om plassen i Eliteserien, mens kvinnene er én seier unna klubbens første seriemesterskap i Toppserien.

Nå skal de, etter all sannsynlighet, gå under nytt klubbnavn og starte reisen mot Champions League-spill og nye titler.

- Dette har vært en ekstremt viktig sak for oss, og er helt avgjørende for satsingen videre, sier en ekstatisk Mette Hammersland i Sandviken Toppfotball til Nettavisen.

BA omtalte saken først.

Les også: Herrelaget fjernet bildene av Sandviken-laget på veggen: - Smålig

I ekstase

Onsdag kveld kalte Brann inn til ekstraordinært årsmøte hvor avstemmingen om man skulle gå inn i en sammenslåing av Sandviken, sto på agendaen.

Forslaget fikk et rungende flertall, og man kunne til slutt fastslå med 42 stemmer for og to i mot, at Bergens flaggskip ønsker fra kommende år å ha et kvinnelag i Toppserien.

- Slik jeg ser det er det veldig viktig at vi engasjere oss i kvinnefotballen, og er en foregangsbygger for at mange unge mennesker som ønsker å spille fotball, skal få muligheten til det. Det er enn stor glede for klubben at man nå har fått et flertall, og ønsker et samarbeid, forteller styreleder i Brann, Birger Grevstad til Nettavisen.

Les også: Fnyser av utsagnet til konkurrenten før skjebnehelgen: - Fullstendig skivebom

Det som mangler nå er at Idrettslaget Sandviken blir enige på sitt årsmøte 10. november, hvor det trengs 2/3 flertall for at sammenslåingen gjennomføres.

- Vi i Sandviken Toppfotball har jo et klart mål om at dette skal bli vedtatt, og det er inntrykket vi har også. Nå blir det spennende å se om den andre delen av klubben ser det samme, men det som er sikkert er at det ikke vil gå utover unge gutter og jenter Sandviken at A-laget går inn i Brann, forteller Hammersland.

Og fortsetter:

- Det er jo ekstra hyggelig at det var såpass mange som ønsket dette, og kun to stykker som stemte imot. Det er en tillitserklæring som gjør at vi går inn i det med stor positivitet.

- Toget ruller

Rosenborg, Vålerenga og Lillestrøm har satset har i flere år allerede, og nå er det et nytt storlag på herresiden som tar steg inn i kvinnefotballen.

- Toget ruller virkelig i både nasjonal og internasjonal fotball nå, som gjør at vi er avhengige av å bli med på trenden. Vi kan ikke stå igjen på perrongen og vinke farvel til de andre toppklubbene.

- Dere har jo klart dere godt på egenhånd. Hva vil bli annerledes med Sandviken som Brann?

- Vi sitter jo litt med den oppfattelsen at vi nå har klart å få maksimalt ut av det potensialet vi har hatt, og trenger nye ressurser for å kunne satse videre. Nå kommer det mest sannsynlig Champions League-spill og andre klubber her til lands satser knallhardt.

Les også: Hegerberg ut mot forskjellene på kvinner og menn: - Skal ikke være sånn

Ved en eventuell sammenslåing skal økonomien mellom kvinne- og herrelag deles, og kvinnelag vil fortsette med å ha bare på deres nåværende arena, på Stemmemyren.

- En økonomisk vekst vil jo først og fremst gjøre hverdagen til jentene enklere, og vil øke profesjonaliteten på det sportslige. Det vil bli større mulighet for å trene på formiddagen, lønningene vil naturligvis bli høyere og apparatet rundt vil bli større.

Styreleder Grevstad peker på at det også er folk i Brann som vil ta tak i sammenslåingen på flere plan.

- Vi har en markedsavdeling som vil ta Sandviken videre som klubb. De har gjort en fantastisk jobb i disse årene, og skapt en god kultur. Nå vil det være vår oppgave å ta satsingen et hakk videre.