Gå til sidens hovedinnhold

Ekstratrening ga LSK-jubel

Hele uka har Arild Sundgot og Olivier Occean stått igjen på treningsfeltet. Det fikk Bodø/Glimt smertelig erfare.

LILLESTRØM – BODØ/GLIMT 3-0:

ÅRÅSEN (Nettavisen): De har ikke for vane å vinne denne sesongen, Romerikes stolthet Lillestrøm SK. Men når de gjør det, så gjør de det også til gagns:

2-0 mot Viking, 3-0 mot Aalesund og Bodø/Glimt. Felles for alle kampene – scoringene var signert Arild Sundgot og Olivier Occean. Nå forklarer spissduoen oppskriften.

- Vi har stått mye igjen på treningsfeltet. Når treningene har vært over har, vi trent på avslutninger og skudd.

- Hele den siste uka har vi gjort det, men også mye ellers i året, bekrefter Arild Sundgot, som fikk full ketsjupeffekt tidlig i førsteomgangen.

Tre mål på ni minutter
Først da han fikk en drømmetreff med hælen på Bjørn Helge Riises frispark, så da han bredsidet inn pasningen fra samme mann ni minutter senere. Innimellom hadde Olivier Occean elegant fintet seg fri og iskaldt satt inn 2-0.

- En fin dag å være LSK-spiss på, bekrefter en smilende Arild Sundgot.

253684

Før kampen sa Egil Drillo Olsen til P4 at han mente at noe av LSKs problem denne sesongen var at spissene til Lillestrøm er litt for like i spillestil. Det får den tidligere landslagstreneren liten støtte for i LSK-miljøet.

- Jeg synes egentlig ikke vi er så like. Jeg er mer en møtende spiss, mens Ollie har mye fart og kan true bakrommet, mener Arild Sundgot.

Bare slått av Brann-duo
Spisskollegaen lar målene tale mer for seg selv. Faktisk er det bare Branns spissduo Thorstein Helstad/ Njogu Demba-Nyrén som med sine 13 scoringer til sammen har flere enn Sundgot/Occeans tolv, og det synes Occean er et godt nok svar.

- Folk får si hva de vil, bare vi scorer er jeg fornøyd.

Spissduoens tre scoringer på ni minutter tidlig i førsteomgangen var i alle fall nok til at Bodø/Glimt aldri hadde mulighet til å komme tilbake, kampen var over før den var begynt. Og ser man bort fra en noe heldig seier mot nettopp Lillestrøm i tilsvarende oppgjør på Aspmyra i våres, så har ikke nordlendingene vunnet en eneste seriekamp på over to måneder.

Ubekymret
Det gjør likevel ikke Runar Berg bekymret.

- Nei, vi har spilt bra i det siste, så jeg synes ikke at varselklokkene har begynt å ringe.

- Men vi svinger fortsatt for mye i prestasjonene, spesielt på bortebane har vi en jobb å gjøre.

Og mens LSK-trener Erland Johnsen var dagens gladeste på Åråsen og gledet seg over at mannskapet fikk ut det på banen som de har vist på trening i det siste, tør han ennå ikke friskmelde 'Fugla. Men kommentaren fra trenerkollega Kåre Ingebrigtsen suger han i alle fall til sitt hjerte.

- Jeg er ikke overrasket over at det blir tøft og mange dueller mot Lillestrøm, men at de scorer to mål på overgangsspill for første gang på 20 år – hva skal jeg si, sukket en oppgitt Ingebrigtsen etter kampen.

Fredagsfri ga energi
Vidar Riseth gir ham svaret.

- Fullt fortjent!

- Vi har trent veldig godt denne uka, og det at vi kuttet ut fredagstreningen og i stedet trente lørdag ga oss mye mer energi. Det tror jeg hadde mye å si, smiler trønderen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her