*Nettavisen* Sport.

Ekstrem keeperkrise i Brann

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Håkon Opdal må kanskje opereres, reserven har hjertefeil.

16.04.08 06:59

Brann har slitt i åpningen av årets Tippeliga, nå har klubben også et stort keeperproblem.

Tirsdag kom nyheten om at Håkon Opdal kan være ute i lang tid for rødtrøyene. Landslagskeeperen sliter nemlig med det som kan være såkalt «jumpers knee». Det betyr at det er store muligheter for at han må opereres.

Kan bli kritisk
- Vi avventer situasjonen ennå. Våre medisinere skal ha et møte i morgen, der de vil diskutere situasjonen, sier Branns keepertrener Dan Riisnes til Nettavisen.

Han erkjenner at situasjonen kan bli kritisk, dersom klubbens landslagsmålvakt må kaste inn håndkleet.

- Det eneste vi kan gjøre er å høre hva legene sier i morgen. Det er ikke umulig at Opdal spiller til helgen, sier Riisnes.

- Uforsvarlig
Nyheten kommer likevel svært ubeleilig for Brann. Bergensernes annetvalg Johan Thorbjørnsen, som for tiden er utlånt til Sandefjord, reiste tirsdag til Bergen med hjerteproblemer.

(- Som en kniv i knærne - Les mer under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Brann og Sandefjord har en avtale om at leieforholdet opphører dersom keeperen trengs i Brann, men han måtte avbryte trening med vestfoldklubben mandag, for å få behandling i Bergen

Men med Thorbjørnsen ute i minst to måneder, er han uaktuell mellom stengene på Brann Stadion.

- Kan det bli aktuelt å utsette Opdals operasjon så lenge som mulig, slik at han spiller frem til Thorbjørnsen er klar igjen?

- Det kan hende, men hvis Håkon Opdal, og skaden forverres, så vil jo det være uforsvarlig å fortsette med det over lang tid, slår keepertreneren fast.

- Som en kniv i knærne
– Jeg sliter med smerter på oversiden av begge knærne. Det føles som om det stikkes en kniv i knærne, sa Opdal selv til TV 2 Sporten tirsdag.

Riisnes er likevel rolig, med tanke på keepersituasjonen.

- Vi har Kenneth Udjus i stallen fra før, og han kommer til å stå, dersom ingen av de andre er i stand til det, konkluderer Riisnes.

Udjus har ikke en eneste obligatorisk kamp for rødtrøyene, og har kun voktet buret i en treningskamp før 2007-sesongen. Han ble lånt til Løv-Ham i fjor og spilte 21 kamper.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.