Eksverdensmester pågrepet etter gigantbeslag

Foto: Illustrasjonsfoto: Getty Images

Politiet fant mer enn 1.000 marihuanaplanter i hus på Ringsaker.

09.07.11 12:33

En tidligere verdensmester er pågrepet og siktet for grov narkotikaforbrytelse etter et enormt beslag av marihuanaplanter i to hus på Ringsaker, melder Hamar Arbeiderblad.

1.020 marihuanaplanter er funnet i husene. I tillegg skal politiet ha beslaglagt cirka ti kilo ferdigprodusert marihuana, samt store mengder produksjonsutstyr.

Marihuanabeslaget kan ha en verdi opp mot 15 millioner kroner.

Eksidrettsutøveren skal ikke ha noen tidligere straffbare forhold. Mannen er tidligere verdensmester, og skal fortsatt ha en sentral posisjon innenfor miljøet i sin idrettsgren. Posisjonen er på et høyt nivå på landsbasis.

Hamar Arbeiderblad hevder å vite at mannen disponerer flere biler. Mannen har to roller innenfor to ulike selskaper, men har oppgitt svært lav personlig inntekt.

Politiet slo til mot huset onsdag og fortsatte torsdag med å gå igjennom de to adressene, som de knytter den pågrepne mannen til.

Ovenfor Nettavisen bekrefter politiet i Hedmark at mannen godtok å bli varetektsfengslet på fredag. Politiet forteller videre at det ikke foregår etterforskning av saken i helgen, men at detaljer om saken kan komme på mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.