AVALDSNES - TIL 2020 5-1:

Et ekte hat trick av det unge spisstalentet Ida Mortensen Natvik (16), på under en halvtime, ga Avaldsnes en drømmestart på søndagens ekstremt viktige oppgjør i toppseriekvalifiseringen.

Motstander hjemme på Avaldsnes idrettssenter var tromsølaget TIL 2020, i en kamp Riise og Avaldsnes nesten var nødt til å vinne.

Les også: Haaland-hat trick i Citys ydmykelse av United: – Han er ustoppelig

Haugalendingene hadde nemlig bare sanket ett poeng på de tre første kampene i kvalifiseringen, og lå meget utsatt til på dirkete nedrykksplass.

Derfor var en seier helt nødvendig for henge ordentlig med i kappløpet om en plass i Toppserien neste sesong.

Flere i storform

Den rutinerte vingbacken Hanna Dahl (27) sto også bak mye av det Avaldsnes skapte på regnvått hjemmegress.

Først som servitør, foran både 1-0- og 3-0-scoringene til unge Natvik, og deretter da Avaldsnes fikk frispark fra omtrent 30 meter. Dahl fikk da klar beskjed fra John Arne Riise om å skyte lavt mot mål.

Kapteinen gjorde som bestilt, og deretter lå 4-0 i garnet bak TIL-keeper Andrea Wie (19).

Dahl-frisparket endret riktignok retning i ev bortelagets spillere på veien, men Avaldsnes ledet like fullt med fire mål etter bare 32 minutters spill.

Sandra Simonsen (25) reduserte én gang for TIL 2020 tidlig i andre omgang, men tromsøværingene kom ikke nærmere poengfangst.

Drøyt ti minutter før full tid dundret nemlig Sara Pavlovic (26) inn 5-1, med en kanon av et skudd fra returrommet etter en halvklarert corner.

Overraskelser i bunnen

Søndagens klare seier tar Avaldsnes opp til en foreløpig trygg plass som nummer fem av åtte lag i kvalifiseringen. Riises jenter har fire poeng, men har nå bedre målforskjell enn det tidligere storlaget LSK Kvinner på sjetteplassen.

Romerikingene tapte 2-3 hjemme for topplaget Lyn søndag.

Les også: Kommer med advarsel etter Rekdals oppførsel: – Veldig spesielt

De to nederste lagene etter endt kvalifiseringsspill må spille i 1.-divisjon neste sesong. TIL 2020 (tre poeng) ligger nest sist, mens Kolbotn svært overraskende er tabelljumbo.

Kolbotn, som ble nummer fem i Toppseriens grunnserie i år, og bare var ett poeng unna en plass i Topp 4-sluttspillet, har bare to poeng på fire kamper i kvalifiseringen.

Det er situasjonen for Nordre Follo-laget nå, etter et 1-2-tap borte mot Røa søndag.