Gå til sidens hovedinnhold

Ekte kjærlighet gav resultater

Når jenter sier at hest er best, er det ikke uten grunn. En dyp og ekte kjærlighet til dyrene skaper et samspill, som i helgen ga seier til både rytter og hest.

Stovner: Siste del av klubbmesterskap i sprangridning gikk av stabelen på Øvre Fossum gård i helgen. Stovner rideklubb teller rundt 160 medlemmer, hvorav nærmere 30 var med i konkurransen, som har gått over fire stevner gjennom et helt år.

Elsker hesten

-Jeg elsker hester, sier ti år gamle Natalie S. Lien.
Hun konkurrerte både i dressur og sprang og ble belønnet med en bronsjemedalje for innsatsen. Flere ganger i uken tar hun, sammen med venninnene Martine Anseth (12) og Eira Bergsvenkerud (12) turen til stallen for å ri, stelle hest og lære mer om dressur.
Foreløpig rir jeg bare på ponny, men når jeg blir tolv skal jeg begynne å ri på hest, forteller Natalie, selv om hun innrømmer at hun allerede har begynt å øve med hestene også.

Tar mye tid

Også i de eldre klassene finnes det hestegale jenter. Liv Nyfløt (23) har ridd i fjorten år, og ble klubbmester i helgen.
Jeg studerer, så det er vanskelig å prioritere mellom lesing og riding, men jeg klarer ikke å slutte med hester, sier en glad vinner, som tilbringer opptil seks dager i uken i stallen. Da sier det seg selv at det kanskje blir litt knapp tid til studiene. Men det kan jo være greit å ha en utdannelse å falle tilbake på, for til tross for kongelige forbilder innen ridesporten, er det langt fra en glamorøs bransje.
Det er litt trangt økonomisk i klubben, men jeg vil ikke gi meg for det, sier Nyfløt, som også var stevneleder for klubbmesterskapet. Og om det blir tid til studiene frem mot jul er vel kanskje tvilsomt, den aktive rytteren er allerede godt i gang med å planlegge årets juleshow.
Nå er det snart juleshow, og det blir veldig bra, jeg skal blant annet ri med levende hinder, sier en entusiastisk Nyfløt før hun setter opp hinderet enda et hakk, og rir en ny runde med vinnerhesten Mr. Chancedance.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter