Ekte lommetennis

«Virtua Tennis»-serien inneholder de beste tennisspillene, og PSP-utgaven er intet unntak.

14.12.05 19:29

Segas nå avdøde Dreamcast-konsoll er åsted for en mengde gode spillopplevelser og noen av de beste står «Virtua Tennis»-spillene for.

For der hvor de fleste tennisspill kun er av interresse for fans av sporten, består «VT»-serien av gode spill som tilfeldigvis går ut på at du skal spille tennis.

Omfattende og avhengighetsdannende
«Virtua Tennis: World Tour» på PSP følger i samme fotspor.

Selvom du synes tennis er verdens kjedeligste sport byr dette på masse moro. Time etter time forsvinner inn i den omfattende og avhengighetsdannende «World Tour»-modusen. Der skal du skal føre to spillere (en mann og en dame) til toppen av verdensrankingen. Du må både trene dem og spille kamper.

Sega har også tenkt på deg som spiller mens du er i farta. Korte turneringer, enkeltkamper og ulike treningsøkter er tilgjengelig.

Spillet støtter selvfølgelig flerspiller, og det å sette opp og spille et spill er lett som en plett. Alt går på 1-2-3, og etter det kan du og opptil tre andre konsentrere dere om og knuse hverandre.

Mestring
Kontrollen er enkel og går kjapt å lære seg.

I tillegg til å flytte på figuren din kan du slå de tre grunnslagene ( slice, topspin og lob). Resten er opp til deg.

Hvordan du angriper ballen, hvor mye kraft du bruker og hvilken vinkel du sikter i er bare noen av faktorene som bestemmer hvor ballen går.

Ferdigheter er det som skiller klinten fra hveten. Spillet gir deg det grunnleggende, så er det opp til deg å finne ut hvordan du bruker slagene på best mulig måte.

«Virtua Tennis» er et mestringsspill. Taper du er det ikke fordi motstanderen har brukt et eller annet skittent triks. Det er fordi du ikke er god nok, selv om det ofte kan være vanskelig og innrømme det.

Hard motstand
De datastyre tennismaskinene klasker ball som om de aldri skulle gjort annet, den kunstige intelligensen er ofte farlig god. Men hver eneste kamp avdekker feil i spillestilen din og du lærer deg konstant nye ting.

Og er det en ting du ihvertfall ikke gjør, så er det å gi opp. Mostanderen skal få smake steken, koste hva det koste vil. Dessuten er følelsen av å ha full kontroll på spillet enormt tilfredsstillende og verdt alt slitet.

Lange lastetider
Grafikken i «Virtua Tennis» er imponerende og ofte på høyde med versjonen til de langt med avanserte konsollene.

Bevegelsene er silkemyke og de ekte spillerne ligner på seg selv. Lydsiden består for det meste av en ball som treffer ulikt underlag og de ulike effektene gjør jobben sin.

Men det finnes en ripe i den tekniske lakken. Lastetidene er altfor lange og mellom kampene og menyene sitter du og kjeder deg. Faktisk er det såpass at selv om menyen vises på skjermen så er ikke spillet ferdig med å laste. Du må vente noen sekunder til før du får gjøre noe.

Et av maskinens beste spill
«Virtua Tennis» er fantastisk godt spill, uavhengig om du liker tennis eller ei. En avhengighetsdannende og tilfredstillende PSP-opplevelse og et av maskinens aller beste spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.