*Nettavisen* Sport.

El Fakiri klar for Gladbach

Hassan El Fakiri satte tirsdag ettermiddag navnetrekket sitt på en lukrativ toårskontrakt med den tyske Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach.

02.08.05 19:43

El Fakiri har den siste tiden vært på treningsopphold i Borussia Mönchengladbach, og imponert det sportslige apparatet.

Midtbanespilleren kommer til Bundesliga gratis som Bosman-spiller fra den franske toppklubben Monaco.

El Fakiri ble tidligere i sommer tilbudt kontrakt med tyske Kaiserslautern, men takket nei til tilbudet. Valget falt istedenfor på Borussia Mönchengladbach.

- Kontrakten er signert. En god avtale for Hassan, bedre enn den vi hadde fått i Kaiserslautern, sa El Fakiris agent Per A. Flod til NTB.

Spilleklar mot Bayern
Per A. Flod har aldri lagt skjul på at Mönchengladbach ønsket sterkt å knytte til seg El Fakiri.

- Hassan har gjort det veldig bra og han er en spiller den sportslige ledelsen i klubben ønsker seg, opplyste Flod til TV 2 Nettavisen i helgen.

Hassan El Fakiri er spilleklar til fredagens Bundesliga-start mot regjerende mester Bayern München. Han går nå tilbake til sin rolle som midtbanespiller, etter at han de siste årene i Monaco ble brukt som høyreback.

Får spille på midtbanen
Det er også på backen El Fakiri har spilt når han har fått landslagssjef Åge Hareides tillit. Men det var som midtbanespiller El Fakiri skapte seg et navn, og det er også der han selv trives best.

Den tidligere norske landslagsspissen Jørn Andersen er assistenttrener Borussia Mönchengladbach.

Hassan El Fakiri var før han skrev under for Gladbach aktuell for flere norske klubber - blant annet Viking, Brann, Lyn og Start.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag