LILLESTRØM/OSLO (Nettavisen): Omar Elabdellaoui har vært borte fra landslaget i lang tid etter fyrverkeriulykken på nyttårsaften for halvannet år siden.

Nå gleder han seg stort over å være tilbake på landslagssamling før Nations League-kampene mot Slovenia og Serbia.

– Det betyr utrolig mye for meg. Som dere vet har jeg vært gjennom veldig mye. Dette er noe jeg har ventet lenge på og jobbet hardt for. Det kjennes utrolig godt og deilig, sier Elabdellaoui, som bekrefter at synet er 100 prosent.

Landslagsbacken forteller åpent og ærlig om opplevelsen med å få bildene av skrekkskaden delt i rekordfart på internett kort tid etter at ulykken inntraff.

– På vei i ambulansen var det tydeligvis en som skulle passe på meg, som hadde sendt bilder av meg. Jeg så ikke noe på det tidspunktet. Hun hadde da sendt bilder, jeg vet ikke til hvem. Før jeg ankom sykehuset, var bildene var overalt og hele Europa hadde forstått at jeg hadde fått en stygg skade, sier Elabdellaoui.

Klubben ville anmelde

– Klubben ville anmelde og hele pakka, men på det tidspunktet følte jeg ikke at jeg vant noe på å gjøre det. Jeg tenkte det gikk fint for min del, og at en unnskyldning holdt, sier han.

Tidligere i år fortalte han detaljert om ulykken i et intervju med den engelske avisen The Guardian.

– Alt var svart. Jeg visste ikke om det var dag eller natt. Tid spilte ingen rolle. Det var mange folk og mye bråk. Stemmer ble plutselig så mye høyere, siden du hører alt når du ikke kan se. Jo lengre tid det tok, jo mer redd ble jeg, sa han.

– Jeg forsøkte desperat å forstå det. Alt kruttet i ansiktet mitt var brent. Jeg tror det var vanskelig å se hvor ille det var med en gang. I et øyeblikk tok jeg tak i legen og sa: «Hvor ille er det? Si hvor ille det er». Hun svarte at det venstre øyet ikke var så ille, men at de ikke visste med det høyre, men måten hun sa det på gjorde at jeg skjønte at det var ikke var bra, fortalte den norske landslagsspilleren videre.

- Kommer til å vurdere alt

Elabdellaoui står for tiden uten klubb etter at kontrakten med tyrkiske Galatasaray ble terminert. Han ønsker ikke å lettet på sløret rundt klubbfremtiden, etter at han den siste tiden har blitt koblet til en retur til greske Olympiakos.

– Jeg har ikke bestemt meg, sier han under pressekonferansen på Lillestrøm.

Landslagsbacken trener for tiden med Lillestrøm og lukker ikke døren helt for en overgang til norsk fotball.

– Jeg kommer til å vurdere alt jeg har foran meg og se hva som blir best for både meg og familien. Jeg har kone og tre barn. Den eldste har akkurat startet på skolen her i Norge. Vi får se hva det blir, sier han til Nettavisen.

Norge møter Slovenia i Ljubljana lørdag, før Serbia kommer på besøk til Ullevaal tirsdag.