Eldar fikk julegaven på forskudd

Foto: (FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)

Snømangelen i Italia gir Eldar Rønning et ekstra fortrinn i jakten på verdenscuptroféet.

Onsdag kom beskjeden om at den terminfestede dobbeljaktstarten i Cogne 10. desember blir avviklet som 30 kilometer klassisk fellesstart. Bredden på traseene tillater rett og slett ikke fellesstart i skøyting.

Det er en beskjed som gleder mange norske skiløpere. Det øker nemlig mulighetene betraktelig for norske klassiskspesialister som Anders Aukland, Jens Arne Svartedal, Frode Estil, Odd-Bjørn Hjelmeset og Eldar Rønning.

- Favoriserer meg
Sistnevnte leder overraskende verdenscupen etter fire renn – og legger ikke skjul på at distanseendringen trolig kan hjelpe ham til å beholde den gule ledertrøya et godt stykke utover vinteren.

- Det er vel ingen hemmelighet at en ren klassiskdistanse favoriserer meg. Jeg har bedre forutsetninger for å kjempe i toppen der enn på en dobbeljaktstart. Sånn sett kan du si at dette er gode nyheter, sier Eldar Rønning til Nettavisen.

Bare fornøyd er han likevel ikke.

Viktig for VM
- Jeg hadde egentlig sett litt fram til å få målt meg mot de beste i skøyting i et distanserenn før Tour de Ski. Nå ryker den mulighetene. Dermed må jeg kanskje prøve å finne noen nasjonale renn i skøyting å prøve meg i, sier verdenscuplederen.

Derimot innebærer distanseendreingen en unik mulighet til å vise seg fram i forhold til en plass på femmilslaget i VM.

- Klart, dette løpet vil bety en del i forhold til femmila i VM. Det skal gås 30 km klassisk fellesstart i Tour de Ski også, men bortsett fra det blir dette det mest relevante løpet i forhold til 50 km klassisk fellesstart i VM, sier landslagstrener Morten Aa. Djupvik til Nettavisen.

Knalltøff konkurranse
Eldar Rønning har ambisjoner om å gripe muligheten begjærlig.

- Femmila i VM er et mål for meg, og da er det klart jeg må prøve å bruke en sjanse som denne til å vise at jeg er god nok. For konkurransen om plassene på det norske laget er knalltøff, medgir han.

Lagene til verdenscupen i Italia i desember tas ut mandag.

PS. Blant de norske løperne som ikke profitterer på at dobbeljaktstart erstattes med et rent klassiskrenn, er Petter Northug. Men 20-åringen fortviler ikke.

- Perfekt det, for en klassiskekspert som meg, humrer Northug til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.