RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eldar gir gass

Foto: Hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Eldar Harviken er en offensiv fargeklatt i banen, og i lunsjen på Bjerke i dag er han på plass med en fin 3-åring.

Etter en strålende mandag på våre travtips, er det bare å sette søkelyset på tirsdagens rikholdige meny for oss spillere. Det starter opp med lunsjtrav til Dannero i Sverige og på Bjerke her hjemme, mens det på kvelden kan spilles V65 til Jägersro galopp på den andre siden av kjølen samt en dobbel V5-omgang til Forus i Stavanger her på berget. Sportspill har tips til alle baner, og i lunsjen på Bjerke satser vi våre kroner på en friskus av en kusk.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Vi måtte dessverre opp på det største V5A-forslaget (innl.pris 1512 kroner) for å fange treprosenteren 1 Frøken Hanna i V5-5A på Leangen mandag. Fjerdevalget 1 Karon Beach var vårt andrevalg. Samtlige sju andelslag i Eksperten satt klokkerent i tillegg til det store forslaget her på Nettavisen. V5A-utbetalingen stoppet på pene 7 335 kroner og dermed ble det ca 60 000 kroner innspilt i V5A-spillet på Leangen mandag kveld hvor Kurt Leirvåg var ansvarlig for tipsene.

Tipsene til Espen Edvardsen var det også solid klasse over mandag. Både under V4-løpene i Halmstad og under V65-løpene i Skellefteå vant Espens bankere og luringer, men det var dessverre lite hjelp å få ellers. Hans DD-forslag på Skellefteå ble uansett bra. Hans minste DD-forslag (innl.pris kr 200) satt rett inn og betalte tilbake kr 2314 kroner.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Innleveringfrister Bjerke
V5 kl. 13.37
DD kl. 14.12

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Går offensivt til verks!
Ja, vi tror ikke Eldar Harviken gir seg før han sitter i tet med 6 Trysilbjønn i et kaldblodsløp i V5-2, og vi tror den flotte 3-åringen leder rundt om. Det ble galopp når han var vel i tet i den siste starten, men når Harviken skulle bråkjøre for å svare ut fartsfyllte Alessandra midt på den første langsiden, ble det galopp.

Innsatsen etter den fadesen til fjerde på 31.5 full vei var god, og løp i kroppen etter en mindre pause har trolig gjort godt. Bork Odin-sønnen vant sist han gjester dagens arena, og slått var da 7 Nordby Sleipner og 11 Alsaker Fantom. Førstnevnte fikk sølv på 29.7 over en sprint sist, og han er ikke bedre enn det.

Sistnevnte vant det samme løpet, men vi tror baksporet trekker veldig ned for ham. Han virker til å være klart best når han er med der fremme direkte, og vi tror Harviken krummer ryggen å holder unna helt hjem med favoritten. I en omgang hvor det er langt mellom de sikre holdepunktene, lar vi det står til.

Vår rangering V5-2: A: 6 B: 7-5-11 C: 9-1-12-3-4-8-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1, 1609 meter autostart
Vi støter på et litt åpent sprintløp for kaldblodshester i V5-1, men vi heiser opp fem hester. En spennende start etter lang pause gjør 11 H.G. Imar, og i følge kusk Vidar hop har 4-åringen sett fin ut på 31.0 full vei i trening. Hesten viste dog slett stridsmoral i fjor, og da vil vi gjerne se ham i et løp før vi skriker for høyt.

Pent til står 2 Arwen, og 7-årshoppa satt litt fast til fjerde på 28.3 over aktuell distanse i den siste starten, uten at det så ut til å være mye spart. Litt langt ute bak startbilens vinger står duoen 7 Graneodin og 8 Tronjar, men begge innehar fartsressurser til å kunne blande seg inn i striden helt der fremme til slutt.

Førstnevnte går foreløpig litt med håndbrekket på, men formen er fin nå (sjette på 29.6 full vei sist). Sistnevnte kommer tilbake etter lang pause med uviss form, men eier og trener Terje Hanestad pleier å ha hesten vel forbredt nå de sendes til start. Piler til tet gjør 4 Ulsrud Troll, og han kan lede veldig lenge.

Vår rangering V5-1: A: 11 B: 2-7-8-4 C: 6-5-3 D: 1-9-10-12

V5-3, 2100 meter autostart
Vi synes det er voldsom kvalitetsforskjell på hestene i dette varmblodsløpet i relativt lavt grunnlag i V5-3, og vi kan strekke oss til at løpet inneholder fire vinnerkandidater. Best på kapasitet er trolig 8 Millgetter, og vi bankerspiller 4-åringen på lillebongen. Han galopperte i årsdebuten, men han gikk fint til slutt.

Løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt, og på tross av en litt kinkig utgangsposisjo, tror vi på en topp vinnersjanse. Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig også 6 Ringo Star M., og hesten som Petter Northug er deleier i, gikk et helt greit løp til femte på 18.6 full vei i den siste starten.

En spennende start i regi Olav Mikkelborg gjør 4 Moaning Myrtle, og treningsrapporten er gode. 4-årshoppa har gått 17.5 full vei før som best, og hun trenger ikke å være mye forbedret for å kunne vinne. Det ble stive bein til slutt for 11 Conway Ball i fra tet sist (16.0 første tusen), men i dag blir det ryggløp.

Vår rangering V5-3: A: 8 B: 6-4-11 C: 2-7-1-12-9-5 D: 3-10

V5-4, 1609 meter autostart
Vi synes det er mange om beinet i dette sprintløpet for varmblodshester i V5-4, og vi garderer da følgelig bredt. Vi synes 3 Taifon Lady stadig viser en stigende formkurve, og i den siste starten satt hun bom fast til slutt med vinnerkrefter. Hoppa så veldig fin ut den dagen, og hun kan meget vel gå helt til topps i dag.

Kraftig forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 2 Re Gideon (tredje på 16.6 over aktuell distanse i årsdebuten), og 5-åringen som vant på fine 15.0 sist han gjestet dagens arena, er snakk om en opplagt vinnerkandidat. Det er også 9 Sogni, og hun kan få det helt perfekte løpet i fra et flott smygspor nå.

Holtung-traveren fikk sølv på 17.4 full vei i fra "dødens" sist, og hun utvikler seg stadig. Satt fast sist gjorde 11 Rebella Juliane, og hun må krysses tidlig sammen med formsterke 8 Blaze (tredje på 16.0 på en sprint sist). To minioutsidere er 1 Tiramisu G.T og 5 J.P.s Girl snakk om, men da stenger vi butikken.

Vår rangering V5-4: A: 3 B: 2-9-11-6-8-5-1 C: 10-12-4-7

V5-5, 2100 meter autostart
Et litt åpent varmblodsløp i relativt høyt grunnlag hvor det er dunkel form på de aller fleste av deltagerne avslutter denne V5-rebusen, men vi synes 6 Mosquito De Mill skal være favoritt. 7-åringen gikk 15.2 full vei uten å få premie i den siste starten (gode One In A Million U.S. vant der), og det er enklere i mot i dag.

Vi tror 3 Gigant Dream kan sitte tidlig i tet denne gangen, og 7-åringen som har stått ille til i lang tid, er da snakk om en vinnerkandidat. Han fikk fjerde på 17.4 over en sprint i den nest siste starten, og han kan ta årets første "pinne" i dag. 9 Paco Halbak galopperte i debuten for Olav Mikkelborg, og han er en outsider.

En hest som har vunnet V75-løp i Sverige tidligere i karrieren er 7 Viran Palema snakk om, og da synes vi 6-årshoppa bør vurderes tidlig i dag. Hun har gått 14.5 over aktuell distanse som best, og det er bra. Vi står på disse fire på våre to minste spilleforslag, mens vi på storbongen krysser av for hele ti hester.

Vår rangering V5-5: A: 6 B: 3-9-7 C: 12-1-8-2-5-10 D: 11

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere