Gå til sidens hovedinnhold

Eldar Rønning langer ut mot aggressive bilister

- Jeg stoppet opp og spurte om de har unger selv, sier verdensmesteren.

I starten av forrige uke kom nyheten om at Eldar Rønning og Kristian Tettli Rennemo ble drapstruet under en treningstur ved Byneset i Trondheim.

- Jeg satt i bilen på vei til samling og jeg måtte flire når jeg hørte at P3 hadde slått det opp som en av hovednyhetene sine. Jeg har sjelden hørt mer agurknytt enn det, humrer Martin Johnsrud Sundby til Nettavisen da vi konfronterer han med situasjonen.

Rønning er enig i at hendelsen ble blåst opp til å være større enn det den egentlig var.

- Hele saken ble bygget opp rundt en Twitter-melding som Kristian sendte ut etter treningsøkten, begynner verdensmesteren fra Holmenkollen.

HTML EMBED

- Det var ingen stor dramatikk utover det, men media fikk mye ut saken, flirer Rønning.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Oppgitt over enkelte bilister
Selv om Eldar Rønning kan le av episoden der han og Kristian Tettli Rennemo ble drapstruet, forteller han til Nettavisen at han ikke alltid føler seg trygg når han er ute og trener.

Skylden legger han på aggressive bilister, og seg selv.

- Jeg opplever stadig at bilister ikke vil at vi skal trene i veibanen, sier Rønning, som legger til at det er viktig at de som trener faktisk legger seg godt ut til siden av veien.

- Det jeg blir mest oppgitt over er å se aggressive bilister. Jeg skjønner ikke at de skal være så sinte, det er rart de har en slik innstilling. Hvis de skal ha det så travelt må de reise litt tidligere, forteller han.

Landslagsutøveren forteller også at han frykter for barnas sikkerhet den dagen de skal bevege seg ut i trafikken med sykkel.

- Når noen passerer meg med 30 centimeter har jeg stoppet opp og spurt om de har unger selv, sier Skogn-løperen.

- Jeg tenker med frykt på at ungene mine, som en dag skal ut i trafikken på sykkel en gang, kan komme overfor slike bilister, forteller han videre.

(Artikkelen min fortsetter under bildet).

Jubilanten går for VM-gull
Trønderen fylte 30 år 11. juni, men har fremdels mye motivasjon i kroppen frem mot VM-sesongen.

- Jeg er veldig motivert. Jeg har fremdeles en stor glede av å gå på ski. Jeg føler meg som en 17-åring, humrer langrennsløperen, som samtidig forteller at han har fått trent godt i sommer.

- Formen min er god. Treningsmessig har jeg fått gjort det jeg skal i sommer. Alt har gått som planlagt, sier han.

30-åringen velger å droppe Tour de Ski for å forberede seg maksimalt frem mot VM i Val Di Fiemme. Der vil Eldar Rønning ta et etterlengtet individuelt VM-gull.

- Jeg velger å droppe Tour de Ski. Jeg kunne nok ha deltatt og fått noen gode enkeltresultater, men jeg er ikke god nok i skøyting til å hevde meg i sammendraget. Det er grunnen til at jeg prioriterer VM, der jeg kan få medaljer, forteller han. VM-gull på femmila har han som den store drømmen.

- Det hadde vært veldig moro hvis jeg hadde klart å ta gullet på femmila, sier han.

Kommentarer til denne saken