Gå til sidens hovedinnhold

Elden fortsetter i Østerrike

- Jeg har sagt ja, bekrefter han.

Bård Jørgen Elden sier ja til et nytt år som sportssjef for verdens beste kombinertlag, Østerrike.

- Jeg har ikke fått kontrakt på bordet ennå. Men jeg har muntlig sagt ja, sier 41-åringen fra Namdalseid til Namdalsavisa.

Elden har hatt stormsuksess i sitt første år med Østerrike.

I OL i Vancouver ble det laggull, og i tillegg viste laget seg som verdens beste ved å vinne nasjonscupen i verdenscupen.

Derfor har østerrikerne gitt klar beskjed om at de ønsker å fortsette samarbeidet med den tidligere sportssjefen i Norge og USA.

Nå får hans nærmeste overordnede, hopplegenden Ernst Vettori, svaret han ønsker aller mest.

- I Østerrike er det et veldig bra system. Her får vi trenere lov til å gjøre jobben vår; å være trenere. Dette er det beste jeg har vært borti som trener, sier Bård Jørgen Elden.

VM i Oslo ingen betydning
- Hvorfor har du lyst til å fortsette som sjef for Østerrikes kombinertlandslag?

- Det har vært et spennende og lærerikt år. Jeg er veldig fornøyd med det vi har fått til i vinter. Men fortsatt ser jeg muligheter til forbedring. Selv om jeg tar ett år om gangen vil jeg se at det er progressivt i alle ledd.

- Jeg har vært her i ett år, og har et helt annet utgangspunkt å jobbe ut ifra enn da jeg startet opp. Da kjente jeg verken til utøverne eller systemet. Men i Østerrike er det en god kultur å arbeide i, mener Elden.

- Har VM i Oslo i 2011 noe å si for at du tar ett år til?

- Nei. Mesterskap er viktig, men jeg kan ikke basere det bare på det. Det er ikke avgjørende for meg i denne jobben, fastslår han.

100 prosent stilling
Den nye kontrakten innebærer at han øker stillingsandelen fra 50 til 100 – og vil oppholde seg i Østerrike mer enn i det første året som sportssjef.

- I og med at jeg går fra 50 prosent stilling til 100 prosent må det til litt økonomi. Den nye avtalen vil også innebære at jeg vil tilbringe mer tid i Østerrike. Men jeg skal prøve å få til mer tid hjemme også, sier Elden.

- Har du fått tilbud fra andre nasjoner?

- Nei, svarer han.

Eldens nåværende kontrakt utgår 30. april.

(ANB/Namdalsavisa)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken