RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elden fortsetter i Østerrike

Foto: Morten Holm
Sist oppdatert:
- Jeg har sagt ja, bekrefter han.

Bård Jørgen Elden sier ja til et nytt år som sportssjef for verdens beste kombinertlag, Østerrike.

- Jeg har ikke fått kontrakt på bordet ennå. Men jeg har muntlig sagt ja, sier 41-åringen fra Namdalseid til Namdalsavisa.

Elden har hatt stormsuksess i sitt første år med Østerrike.

I OL i Vancouver ble det laggull, og i tillegg viste laget seg som verdens beste ved å vinne nasjonscupen i verdenscupen.

Derfor har østerrikerne gitt klar beskjed om at de ønsker å fortsette samarbeidet med den tidligere sportssjefen i Norge og USA.

Nå får hans nærmeste overordnede, hopplegenden Ernst Vettori, svaret han ønsker aller mest.

- I Østerrike er det et veldig bra system. Her får vi trenere lov til å gjøre jobben vår; å være trenere. Dette er det beste jeg har vært borti som trener, sier Bård Jørgen Elden.

VM i Oslo ingen betydning
- Hvorfor har du lyst til å fortsette som sjef for Østerrikes kombinertlandslag?

- Det har vært et spennende og lærerikt år. Jeg er veldig fornøyd med det vi har fått til i vinter. Men fortsatt ser jeg muligheter til forbedring. Selv om jeg tar ett år om gangen vil jeg se at det er progressivt i alle ledd.

- Jeg har vært her i ett år, og har et helt annet utgangspunkt å jobbe ut ifra enn da jeg startet opp. Da kjente jeg verken til utøverne eller systemet. Men i Østerrike er det en god kultur å arbeide i, mener Elden.

- Har VM i Oslo i 2011 noe å si for at du tar ett år til?

- Nei. Mesterskap er viktig, men jeg kan ikke basere det bare på det. Det er ikke avgjørende for meg i denne jobben, fastslår han.

100 prosent stilling
Den nye kontrakten innebærer at han øker stillingsandelen fra 50 til 100 – og vil oppholde seg i Østerrike mer enn i det første året som sportssjef.

- I og med at jeg går fra 50 prosent stilling til 100 prosent må det til litt økonomi. Den nye avtalen vil også innebære at jeg vil tilbringe mer tid i Østerrike. Men jeg skal prøve å få til mer tid hjemme også, sier Elden.

- Har du fått tilbud fra andre nasjoner?

- Nei, svarer han.

Eldens nåværende kontrakt utgår 30. april.

(ANB/Namdalsavisa)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere