*Nettavisen* Sport.

Elegant, Roger!

Foto: Christophe Ena (Ap)

Lobber, stoppballer, server. Uten å svette.

24.05.10 15:41

Mens en av tilskuerne måtte få behandling for heteslag, var verdensener Roger Federer (28) knapt svett på ryggen tross 30 grader og sol etter førsterundekampen mot australske Peter Luczak på Roland Garros.

Etter å ha blitt presset en smule i det første settet, vant Federer 6-4, 6-1, 6-2.

Venus williams sjokkerte: French Open i store bilder

Lobber og lek
Mot slutten av kampen tok sveitseren frem storspillet så det nesten bikket over mot det arrogante. I ett av Luczaks servegame vant Federer etter ikke mindre enn tre perfekte stoppballer og en like perfekt lobb.

Federer selv viste hvor fornøyd han var med spillet ved å løfte pekefingeren til en hyllest av seg selv, og han innrømmet:

- Jeg spilte en strålende kamp. Det var en stoppball-festival. Det er bra når det fungerer, men når det ikke gjør det ser du latterlig ut, sa verdenseneren.

Federer møter colombianske Alejandro Falla i andre runde.

16 grand slam-seirer
Federer har kommet til minst semifinale i alle Grand Slam-turneringer siden han røk i tredje runde i French Open i 2004. Det er 23 ganger på rad, og naturligvis rekord med klar margin. Totalt har Federer 16 Grand Slam-seirer.

Men grusunderlaget i Paris har ofte skapt hodebry for Federer, og hans nemesis har alltid vært Rafael Nadal. I fjor vant Federer turneringen for første gang, men da slo han svenske Robin Söderling i finalen, etter at Söderling hadde gjort jobben med å stanse Nadals seiersrekke på 31 kamper på Roland Garros.

Før det var det blitt tre strake finaletap for Nadal, som ennå spiller sin første kamp tirsdag.

Tredjeseedede novak Djokovic kom seg også videre, tross en ørliten kollaps i andre sett, med sifrene 6-1, 3-6, 6-1, 6-3 mot russiske Jevenij Korolev.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.