Gå til sidens hovedinnhold

Elendigheten fortsetter for Vålerenga

Ranheim sikret viktig poeng i sluttminuttene.

Bodø/Glimt holdt lekestue mot TromsøVÅLERENGA - RANHEIM 1-1

INTILITY ARENA (Nettavisen): To lag under stort press møttes til dyst i hovedstaden søndag kveld. Ranheim ligger utsatt til i nedrykksstriden og Vålerenga har vært ligaens svakeste høstlag.

Det ble ingen festkveld på Intility. Da alle trodde at Bård Finne hadde sikret Vålerenga deres første seier siden 5. juli, kom Ranheims innbytter og ødela «festen» fem minutter før slutt. Vålerenga er fortsatt Eliteseriens svakeste høstlag. Nå har hovedstadslaget spilt ni strake kamper uten seier.

- Vålerenga er et merkelig lag. Det er rart de ikke har fått mer ut av det de har. Jeg er sikker på at de sitter med mer inne, sa Brann-spiller Kristoffer Barmen i TV 2s FotballXtra-studio.

Vålerenga-trener Ronny Deila tok ingenting på forskudd da de tok ledelsen. Han fryktet et mål imot i sluttminuttene og laget hans ble straffet hardt for de forspilte sjansene tidligere i omgangen.

- Så lenge vi ikke drepte kampen på 1-0, så kunne alt skje. Det er litt symptomatisk for perioden vi er inne i, at de scoret mål på deres eneste målsjanse. Vi må fortsette å slippe til så lite sjanser om nå, da kan vi begynne å vinne kamper, sier Deila til Nettavisen etter kampen.

- Glapp i ti sekunder

Vålerenga-kaptein Adam Larsen Kwarasey var tilbake i Vålerenga-målet etter tre måneder på sidelinja. Han var fem minutter unna en «clean sheet» i comebacket, og må konstatere at laget hans fortsatt ikke har vunnet siden juli.

- Det var deilig å ha på seg drakta igjen, men det ble et skuffende resultat. Jeg synes vi var klart best hele kampen og hadde masse sjanser til å score både det tredje og fjerde målet. Det glapp for oss i ti sekunder og så satt scoringa. Det var tungt, sier Adam Larsen Kwarasey til Nettavisen.

- Hvordan har det vært å stå på sidelinja i denne tøffe perioden for laget?

- Det har vært forferdelig. Jeg har jo lyst til å være der ute og bidra. Det er tøft å se gutta gå fra kamp til kamp uten seier. Jeg ville bare bli frisk og spille, men Kristoffer (Klaesson red.anm) har spilt veldig bra. Han har vist at vi har en veldig god unggutt i rekka her, påpeker VIF-keeperen.

Les også

Bodø/Glimt holdt lekestue mot Tromsø

Les også

Molde seiret i utrolig drama mot Lillestrøm

Hjemmelaget kom best i gang. Åtte minutter var spilt da ballen landet på foten til Vålerengas Bård Finne. Fra tuppen av sekstenmeteren klinte han til i retning krysset, men Ranheim-keeper Even Barli slo ballen til hjørnespark.

Hjemmelagets Deyver Vega testet skuddfoten ti minutter senere, men skuddet fra 18 meter gikk godt utenfor.

Satset på kontringer

Ranheim fikk lov til å holde mye i ballen i første omgang. Vålerenga var avventende og satset på å kontre med stor fart når de fikk mulighet. Deyver Vega som scoret to mål da Vålerenga slo Ranheim 5-1 i mai, var frisk i innledningen av kampen. Etter 21 minutter tok han med seg ballen inn i feltet, og avsluttet rett på keeper Barli fra spiss vinkel.

Les også

Ekspert om krisen i Vålerenga: - En ny trener ville ikke løst noe som helst

Vålerenga hadde flere muligheter for innlegg fra kanten i første omgang. Det hjalp lite da resten av laget kom joggende i angrep og kantspillerne kun hadde angriper Mayron George å sikte på i feltet.

Ranheim fikk en solid mulighet like før pause, da Jørgen Olsen Øveraas slo et farlig innlegg lavt foran boksen, men ingen rakk frem for å avslutte.

5037 tilskuere, årets laveste for hjemmelaget, fikk se en kjedelig førsteomgang. Den var preget av lavt tempo, ingen energi og svake pasninger. Lite minnet om en kamp av stor betydning, for noen av lagene.

- Det var litt stillingskrig i første omgang. Det så ut som to lag som ikke ville tape og var opptatt av å være godt organisert. Vi hadde vel to muligheter, ellers skjedde det lite. Det var viktig at vi holdt oss samla i 90 minutter i dag. Det gjorde vi på en god måte, sier Deila til Nettavisen.

Tok grep

Vålerenga-treneren gjorde noen grep i pausen. Han flyttet Deyver Vega ut på kanten og skjøv Aron Dønnum inn bak spissen Mayron George. Det så ut til å hjelpe.

Hjemmelagets Ivan Näsberg og nevnte Dønnum sørget for to kvalifiserte målsjanser før tre minutter av 2. omgang var spilt. Näsberg avsluttet utenfor fra spiss vinkel etter en god cross fra motsatt side, mens Dønnum headet ballen inn til Barli etter et godt innlegg fra Christian Borchgrevink.

Vålerenga eide ballen de neste ti minuttene, uten å produsere farligheter fremover. Etter 62 minutter kom scoringen, ut av intet. Aron Dønnum snappet opp et dårlig utspill fra Even Barli og spilte ballen til Bård Finne, som kom på et godt løp.

Bergenseren var iskald alene med keeper og satte inn 1-0 til stor jubel fra Klanen. Nå våknet hjemmelaget litt til liv. Aron Dønnum forsøkte seg med en suser fra 20 meter, men Even Barli i Ranheim-målet hang med på notene.

Fellah-comeback

Etter 75 minutter var det duket for comeback fra en av Vålerengas egne gutter. Mohamed Fellah entret gressmatta i Vålerenga-drakt for første gang siden 2013.

- Det var stort å dra på seg Vålerenga-drakta igjen. Ingenting hadde vært bedre enn tre poeng i comebacket. Vi hadde fortjent det. De hadde bare én målsjanse og scoret på den. Det kommer en opptur etter sånne nedturer som dette. Det skal snu. Klanen står bak oss og vi skal gjøre alt for å rette opp dette, sier Mohamed Fellah til Nettavisen.

Vålerenga fikk så to store scoringsmuligheter på et drøyt minutt. Mathias Vilhjalmsson dempet et innlegg med brystkassa ned til Aron Dønnum, som fyrte av et hardt skudd, rett på keeper Barli, som ga retur. Like etter var det Vilhjalmsson sin tur innenfor feltet, men avslutningen gikk i kryssstanga og ut.

Med fem minutter igjen på klokka ble de 55 tilreisende supporterne fra Ranheim, plutselig hørbare for hele stadion. Mushaga Bakenga og Ranheim kom på en sjelden visitt opp langs høyrekanten. Inne foran mål ventet innbytter Vegard Erlien og satte inn bortelagets utligning.

En svært viktig scoring for Ranheim, som tross ett poeng, ligger under streken etter denne eliteserierunden. Erlien, som kom til Ranheim i sommervinduet, var strålende fornøyd med sitt første eliteseriemål.

- Det var veldig deilig å se den gå i mål. Jeg var ikke sikker på hvilken kroppsdel jeg scoret med, men mål ble det, og det er jeg veldig fornøyd med. Vi tar med oss alle poeng vi får og alle poeng blir viktige fremover, sier en glad Vegard Erlien etter kampen.

Kommentarer til denne saken