Gå til sidens hovedinnhold

Elfenbenskysten røk ut

John Obi Mikel og Nigeria ble for sterke.

Etter en solid forestilling var det nigerianerne som kunne juble for seier. En Sunday Mbah-scoring i det 78. minuttet sikret de grønnkledde semifinale mot Mali onsdag. Nigeria ledet også ved pause etter en gigantisk keepertabbe av Elfenbenskystens Boubacar Barry. Emmanuel Emenike klemte til fra rundt 20 meter, hvorpå sisteskansen plasserte nevene feil og lot ballen gli rett i mål.

Knappe fem minutter var spilt av annen omgang da Newcastle-proffen Cheik Tioté skapte balanse i regnskapet. Didier Drogba slo frispark fra kanten av 16-metere, og på bakerste stolpe kunne en umarkert Tiote heade inn utligningen. Matchvinnermålet var det vanskelig for Barry å gjøre noe med. Mbah skjøt fra 12-13 via en Elfenbenskysten-forsvarer, og ballen spratt i en bue over målvakten.

I 2012 tapte Elfenbenskysten finalen i afrikamesterskapet etter en spennende straffesparkkonkurranse mot Zambia.

I den fjerde og siste kvartfinalen beseiret Burkina Faso Togo 1-0 etter ekstraomganger i Nelspruit. Burkino Faso møter dermed Ghana til kamp om en finaleplass på samme arena onsdag.

Kantspiller Jonathan Pitroipa ble den store helten med sin matchvinnerscoring i 105. spilleminutt. Rennes-spilleren nikket innen et hjørnespark via tverrliggeren etter en god prestasjon ved første stolpe. Dermed ble det heller ikke semifinale på Togo og Tottenham-stjernen Emmanuel Adebayor. (©NTB)

Kommentarer til denne saken