*Nettavisen* Sport.

Eli Landsem går mot strømmen

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Tenker to kamper av gangen

02.07.11 14:08

Wolfsburg (ANB): Landslagstrener Eli Landsem misbruker floskelen «å ta én kamp av gangen». Hun ønsker poeng både fra Brasil og Australia.

Kvinnenes landslagssjef Eli Landsem har ikke helt bestemt seg for om hun skal endre på laget som startet onsdagens kamp mot Ekvatorial-Guinea. Hun innrømmer glatt at hun ikke var fornøyd med gjennomførelsen av kampen, og at det som gledet mest var de tre poengene de til slutt klarte å ta med seg i varmen i Augsburg.

Før søndagens kamp mot Brasil på Allerpark stadion i Wolfsburg kan det komme noen forandringer. Guro Knutsen Mienna, som sliter med et vondt kne, skal testes lørdag kveld og søndag formiddag og kan erstatte Marita Skammelsrud Lund på backplassen.

I tillegg har Landsem flere alternativer i de offensive rollene.

- Det blir ikke mange forandringer, men noen kan det nok bli, sier hun hemmelighetsfullt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter formiddagstreningen i Wolfsburg.

Lene Mykjåland, som pådro seg en kraftig lårhøne i åpningskampen, står over Brasil-kampen.

- Jeg pleier alltid å si at vi må ta én kamp av gangen, men akkurat i det tilfellet her så må vi nok tenke to. For det blir vel så viktig å ta poeng i den siste kampen mot Australia, sier hun.

- Vil det si at dere ikke har trua på å ta poeng fra Brasil i morgen, eller?

- Å nei. Langt der i fra. Vi ønsker å ta med oss tre poeng fra den kampen også vi. Derfor er det betryggende å ha flere spillere på mange plasser, så vi kan bytte litt, redder hun seg inn med.

Herlovsen trente avslutninger
Hun forteller om en blid og kampklar tropp som forhåpentligvis har senket skuldrene etter åpningskampen.

Nordmøringen sier også at nøkkelen til å slå Brasil blir å tette igjen bakover og tørre litt mer offensivt.

- Det handler om å finne oss selv igjen. Vi må få tilbake den defensive tryggheten og strukturen. Da blir det lettere å dra fram noe mer offensivt også. Det håper jeg vi klarer i morgen, sier hun.

På formiddagstreningen var det stort sett spillere som ikke spilte den første kampen som deltok. Men Isabell Herlovsen var på plass. Hun startet som spiss i åpningskampen uten å imponere veldig.

- Ja, jeg ville kjenne litt på hvordan kroppen kjennes ut, og for å trene avslutninger. Det gikk litt stang ut i åpningskampen, så det gjelder å skru inn siktet til i morgen, sier hun.

- Så du starter også mot Brasil?

- Det kan jeg nok ikke si noe om. Eli vil ikke røpe laget før kampdagen, sier Herlovsen.

Må passe på Marta
Brasil overbeviste heller ikke voldsomt i åpningskampen. 1-0 mot Australia skremmer ingen, men Landsem mener det sier mer om Australia enn Brasil.

- Brasil er fortsatt gode, men Australia er gode de også. De har tatt supersteg, og kunne like gjerne vunnet åpningskampen sin. Så vi må ikke undervurdere dem på noen som helst måte, sier hun.

- Brasil har Marta. Marta har blitt kåret til verdens beste fotballspiller flere ganger, og er det man kan kalle en stjernespiller i kvinnefotballen. Gjør du noe ekstra i forhold til henne?

- Både ja og nei. Vi setter ikke av en spiller til å passe på henne, men vi har sett video sammen med jentene og gjør laget vårt oppmerksom på hvor hun ønsker å gå og spille ball. Så for vår del handler det om det kollektive. Vi jobber først og fremst med å stenge korridorer og rom der hun vanligvis ønsker å få ballen, sier Landsem.

Landslagssjefen sier at hun går rundt med en god magefølelse før morgendagens kamp.

- Jeg er alltid optimist og planlegger aldri nederlag. Magefølelsen er god, avslutter hun med sitt sedvanlige smil. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag