Gå til sidens hovedinnhold

Elitelaget kan bli utvidet

Fire mann er selvskrevne på neste sesongs elitelag i hopp. Hvem de øvrige blir, og hvor mange, er ennå uvisst.

Superkvartetten Tom Hilde, Anders Jacobsen, Anders Bardal og Bjørn Einar Romøren kommer naturligvis til å få fornyet tillit.

- Men bak dem er det åpent, sier sportssjef Clas-Brede Bråthen til Avisenes Nyhetsbyrå.

Kan bli utvidet
Dermed sier han indirekte at de to øvrige på denne sesongens elitelag, Sigurd Pettersen og Roar Ljøkelsøy, er i stor fare for å bli vraket. Begge avslutter nå hver sin skuffende sesong. Bak dem er det unggutter i fleng som banker på. Blant dem de to juniorene som fikk sjansen på Lillehammer og i Holmenkollen, Kenneth Gangnes og Kim Rene Elverum Sorsell. Begge aspirerer ifølge hoppsjefen til A-laget.

Hvor mange hoppere elitelaget vil bestå av neste sesong, er under vurdering. Det kan bli aktuelt å utvide laget fra dagens seks.

- Det blir i alle fall ikke færre enn seks, sier hoppsjef Bråthen hemmelighetsfullt.

- Dere har vel nå fått god nok økonomi til en utvidelse?

- Økonomien i norsk hoppsport er bedre enn noen gang. Men det handler om å prioritere, og bruke midlene vi har til rådighet best mulig, påpeker han.

Vil styrke modellen
Mer enn å bestemme seg for antall utøvere på elitelaget, er hoppsjefen opptatt av å utvikle systemet og styrke modellen som hoppsporten nå drives etter.

- I tillegg til elitelaget, rekrutteringslaget Team Oslo 2011 og juniorlandslaget, har vi fire sterke regionlag. De jobber meget bra og favner mange hoppere. Det er vel så viktig å styrke dem, og dermed forsterke linjen fra sjefstrener Mika Kojonkoski og nedover i rekkene, understreker Bråthen.

Han sikter til de fire teamene Trønderhopp, Lillehammerhopp, Kollenhopp og Flying Team Vikersund. Hvert av dem har en fagansvarlig, som fungerer som sjefstrenerens forlengede arm. Det er de to landslagstrenerne Geir Ove Berdal og Jermund Lunder i henholdsvis Trønderhopp og Lillehammerhopp, mens rutinerte Ludvik Zajc tar seg av Vikersund og Kollenhopp.

Den daglige jobben viktigst
De fire teamene får i dag tilført ressurser fra sentralt hold, både i form av økonomiske bidrag og trenerkrefter.

- Systemet vi arbeider etter begynner nå å «sette» seg. Det er derfor helt avgjørende å bruke de ressursene vi besitter best mulig, og optimalisere effekten. Vi må være på vakt for ikke å «sovne», men opprettholde maksimalt trykk, framholder hoppsjefen.

- For når det kommer til stykket, er det kvaliteten på det daglige arbeidet som er det viktigste. Jo flere som får nyte godt av det, desto bedre. Vel så viktig som antall hoppere på elitelaget, mener jeg derfor det er at denne jobben blir ytterligere styrket og forbedret, sier Clas-Brede Bråthen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot