Gå til sidens hovedinnhold

Eliteserie-keeper i møte med Premier League-klubb

Nettavisen erfarer:

Leeds skal være på jakt etter en ny keeper, og nå skal de ha satt inn støtet på Vålerengas Kristoffer Klaesson.

Som Nettavisen meldte tidligere denne uken, skal Premier League-klubben Leeds være ute etter Kristoffer Klaesson.

Nå skal interessen være mer og mer konkret for hver dag som går, og ifølge Nettavisens kilder skal det ha vært representanter fra Leeds på plass i Norge for å møte Klaesson og hans agenter tidligere denne uken. Sportsdirektør Victor Orta var én av Leeds-representantene som var på plass i Oslo.

Orta skal ha blitt observert på en restaurant i hovedstaden der han var i samtaler med Klaesson og hans rådgivere. De skal blant annet ha diskutert de personlige betingelsene for den unge keeperen.

Les også: Nettavisen erfarer: Champions League-klubb med bud på Rosenborg-stjerne Kristoffer Zachariassen

Over 20 millioner

Ifølge informasjonen forventer nå Vålerenga et konkret bud fra Elland Road-klubben. VIF skal være forespeilet et bud på rundt 20 millioner kroner. I tillegg ønsker de mulige bonuser inkludert i avtalen som vil gjøre totalrammen vesentlig større.

- For å være ærlig med deg, så har ikke jeg hørt noe om interesserte klubber. Jeg har halvannet år igjen på kontrakten med Vålerenga, og forholder meg til den, sa Klaesson selv til Nettavisen om situasjonen på tirsdag.

Klaesson skriver i en tekstmelding til Nettavisen torsdag ettermiddag at han er ganske opptatt og ikke har mulighet til å kommentere saken.

Leeds forhørte seg med Vålerenga om Klaesson allerede i 2020, noe sportssjef Jørgen Ingebrigtsen tidligere har bekreftet til Dagsavisen.

Brexit gjør ting komplisert

Lokalavisen Yorkshire Evening Post skrev tidligere denne uken også at Klaesson er blant tre alternativer Leeds vurderer til å fylle opp den tomme plassen som andrekeeper i klubben. Nå virker det som de har bestemt seg for å gå for det norske keepertalentet.

Det som kan gjøre overgangen komplisert, er Storbritannias nye Brexit-regler omkring overganger og arbeidstillatelse for utenlandske spillere, de såkalte GBE-reglene.

Klaesson har U21-landskamper og ble kalt inn i A-troppen til Norge tidligere i år, så det skal være optimisme om at en søknad kan bli godkjent og klarere keeperen for spill i Premier League.

- Jeg har ikke gitt noen signaler på at jeg vil vekk, så jeg trives godt i Vålerenga. Det kommer jo mye henvendelser av ulik seriøsitet, så da siler agenten min ut det som er tull. Jeg forholder meg derfor bare til det han informerer meg om, av konkrete tilbud, sa Vålerengas sisteskanse til Nettavisen tidligere denne uken.

Nettavisen har ikke lyktes i å få en kommentar fra verken Vålerengas Jørgen Ingebrigtsen eller Klaessons agent Mike Kjølø.

Les også: Skal være øverst på Chelseas ønskeliste: - Interessen startet for lenge siden

Fra januar går Klaesson inn i sin siste sesong på kontrakten med Vålerenga, men partene har ikke diskutert framtiden, enn så lenge.

- Jeg har ikke hørt noe om at det har blitt forhandlet om ny kontrakt enda, så vi får se.

I Leeds får Klaesson eventuelt stor konkurranse fra Illan Meslier, som har gjort sakene sine meget godt i klubbens comeback-sesong i Premier League. Franskmannen representerer landets U21-landslag, og er blant verdens mest talentfull keepere.