*Nettavisen* Sport.

Eliteseriestarten utsettes til slutten av mai

ØL TIL KLANEN? NFF åpner for alkoholsalg på norske tribuner.

UTSETTES: Det blir lenge til du får se Klanen på Intility under en kamp i Eliteserien. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Norges Fotballforbund har konkludert med at de igjen utsetter seriestarten i Norge for både kvinner og menn.

24.03.20 21:31

Fotballforbundet bekrefter i en offisiell pressemelding tirsdag kveld at de i samråd med Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner har besluttet å flytte seriestarten til slutten av mai.

Tidligere ble det gjort klart at NFF kom til å utsette seriestarten til 15. april. Nå skriver NFF i pressemeldingen at de sikter på å starte ligaspillet helgen 23-24. mai.

Les også: Tokyo-OL er utsatt

- Aldri vurdert å sløyfe seriespillet

Den nye beslutningen er blitt tatt i henhold til myndighetens valg om å utvide perioden for smitteverntiltakene, grunnet den pågående korona-epidemien som herjer både i Norge og verden generelt.

- Forbehold må tas når det gjelder videre tiltak og restriksjoner fra myndighetene, men målet er å starte opp sesongen med publikum tilstede. Samtidig arbeides det med ulike typer scenarioer for gjennomføring av alle turneringene, deriblant Norgesmesterskapene. Målet er at turneringene skal gjennomføres med normalt antall kamper, heter det i den offisielle pressemeldingen.

Avviklingen av årets fotball-NM er blant utfordringene som må løses. Der er allerede en rekke kvalifiseringskamper utsatt.

Dermed betyr det at seriestarten utsettes for andre gang etter den at korona-krisen startet på global basis. Etter den originale planen skulle Eliteserien for herrer ha blitt sparket i gang helgen 4-5. april.

- Nå har staten utvidet smittverntiltakene, og da er det naturlig at vi skyver på vår seriestart. Det har vært et ønske fra klubbene slik at de kan komme i gang og trene skikkelig etter påsken, de vil gjerne ha nok tid, så da har vi flyttet det til dette tidspunktet, sier Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i NFF, til Nettavisen.

Han forteller også at temaet rundt full stopp av norsk fotball 2020 ikke er noe de har vurdert:

- Nei, det har ikke vært diskutert. Snarere tvert i mot. Vi forsøker så godt vi kan for at dette skal gjennomføres, sier Fisketjønn.

- Hvorfor er ikke dette blitt et tema?

- Vår jobb er å få fotballen til å gå innenfor de rammene som er, og derfor har vi ikke diskutert å sløyfe dette. Fotball er viktig for mange.

Les også: - Premier League-spillerne forstår at det blir tomme tribuner

Serbia-kamp ikke avklart

Eliteserien menn skulle ha startet 4. april. Alle fotball i Norge er satt på vent. Flere fagfolk mener at smittetoppen i Norge først vil slå inn i april og mai.

Herrelandslagets EM-omspillskamp mot Serbia skal etter planen spilles første uka i juni. Når det gjelder den kampen, avventer NFF definitiv beskjed fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Slår Norge Serbia, venter ny kamp, også den i Oslo, mot enten Skottland eller Israel. Vinneren der får EM-billett til sluttspillet neste år.

Alle av de store ligaene i Europa, blant dem Premier League, LaLiga, Serie A og Bundesligaen, har alle stoppet sitt pågående ligaspill i håp om minske spredningen av korona-viruset.

Mandag ble det også klart at finalene i herrenes- og kvinnenes Champions League-finaler også er blitt utsatt på ubestemt tid, igjen, i håp om stoppe spredningen av viruset.

Også sommerens store begivenheter, EM og OL i Tokyo, er blitt utsatt grunnet viruset som herjer på verdensbasis.

Kampanje Nettavisen Pluss: Få 6 mnd for 249 kr

Få koronanyhetene på sms! Nettavisen sender deg de tre viktigste sakene hver dag. Meld deg på ved å sende korona til 2005. Total pris 49 kroner. Utsendingene avsluttes automatisk fredag 27. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag