Elitespiller ligger i kunstig koma etter kollaps

Sportslig leder: - Vi fant ingen hjertestarter, og det bekymrer meg meget.

31.10.15 21:09

En Gjelleråsen Innebandy-spiller i 30-åra ligger i kunstig koma på Rikshospitalet etter at han falt om under kamp i Lihallen i Nittedal lørdag kveld.

Gjelleråsen-spilleren var på vei mot innbytterbenken for å bytte da han skal ha begynt å sjangle, skriver Romerikes Blad.

- Han falt om og de som var i hallen trodde først det var snakk om en besvimelse. Da de gikk bort til ham og så at han raskt forandret farge i ansiktet og ikke pustet, skjønte de at det var snakk om noe mye verre, sier sportslig leder i Gjelleråsen innebandy, Thor Dag Falkeid til rb.no.

Kaotisk i hallen

Han forteller at ambulanse ble varslet og at de i hallen umiddelbart iverksatte hjerte- og lungeredning. Da Ambulansepersonell kom fram hadde spilleren begynt å puste for egen maskin, får RB opplyst.

Falkeid forteller at den siste tilbakemeldingen han har fått fra de som er med spilleren på sykehuset er at tilstanden hans er stabil.

- Det jeg er blitt fortalt er at han er lagt i kunstig koma, og at han nå er i de beste hender, sier Falkeid.

Situasjonen i Lihallen blir beskrevet som panisk i minuttene etter kollapsen.

- Det er klart alle blir preget av en slik situasjon. Selv kom jeg til stedet noen minutter senere, sier han.

Fant ikke hjertestarter

Falkeid forteller at flere forsøkte å finne en hjertestarter i hallen, uten hell. Da man ikke fant noe i selve hallen brøt noen seg inn i svømmehallen ved siden av. Der fant de heller ingen hjertestarter.

- Hva tenker du om det?

- Det bekymrer meg meget. Jeg har visst at den har stått der tidligere, inne i et skap. Men sånn er det med et kommunalt bygg. Det som er sikkert er at vi skal kjøpe en egen i klubben, selv om vi holder førstehjelpskurs ofte, sier han til rb.no.

Det var rundt 100 tilskuere tilstede på kampen som ble spilt i Lihallen i Nittedal. Kampen ble avlyst etter hendelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.